Te salut, Chișinău 2024

Imagini

Informații

Data: 19 - 21 Iulie 2024
Preț: Intrare liberă
Locul:Strada pietonală "Eugen Doga"
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Te salut, Chișinău 2024
Începutul evenimentului:19 Iulie 2024

Descriere

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport vă invită la Festivalul „Te Salut, Chișinău!”, ediția a patra, organizat de Primăria Municipiului Chișinău, care va avea loc în perioada 19-21 iulie 2024.
Evenimentul, dedicat aniversării a 588 de ani de la prima atestare documentară a orașului, devine o tradiție atât pentru locuitorii Capitalei, cât și pentru vizitatori din întreaga țară și din străinătate.
 Festivalul „Te Salut, Chișinău!” este o ocazie unică de a celebra diversitatea și bogăția culturală a Chișinăului, oferind o gamă variată de activități, concerte și spectacole pentru toate vârstele și gusturile.
 Participanții vor putea descoperi și redescoperi trecutul fascinant al orașului nostru prin expoziții, tururi ghidate și prezentări interactive. Cultura și folclorul tradițional vor fi promovate prin târguri de meșteșuguri și degustări de bucate tradiționale. Recitalurile și concertele susținute de artiști renumiți vor oferi publicului momente unice, pline de emoție.
 Cultură și folclor tradițional: Această zi va fi plină de târguri de meșteșuguri și degustări de bucate tradiționale, promovând moștenirea noastră culturală. Va culmina cu un spectacol de excepție susținut de colective de muzică populară și artiști îndrăgiți, printre care Orchestra „Fraților Advahov”, Zinaida Julea, Nicolae Gribincea și Plăieșii, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, Tudor Ungureanu și „Ștefan Vodă”, Suzana Popescu, Gabriel Nebunu și mulți alții.
 Muzică clasică: Recitaluri și concerte susținute de orchestre simfonice și voci renumite în țară și în lumea întreagă. Participă Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, „Camerata Chișinău”, „Capela Corală Doina”, precum și soliștii Mariana Bulicanu, Dumitru Mâțu, Bogdan Mihai, Eugen Negruță, Ana Cernicova și alți artiști cu renume.
 Ziua dedicată tinerilor: În această zi, ne vom bucura de atmosfera vibrantă și energică, distrându-ne pe ritmuri moderne alături de „Concertino Accordion Band”, Natalia Barbu și „Lupii lui Calancea” și Guz.
 Festivalul „Te Salut, Chișinău!” este o sărbătoare a orașului nostru și a locuitorilor săi, o oportunitate de a aduce împreună comunitatea și de a celebra bogatul patrimoniu cultural al Capitalei!
Vă așteptăm cu drag!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?