DescOperă - Open Air Classical Music Festival 2024

Imagini

Informații

Data: 21 - 23 Iunie 2024
Preț: 100 - 1200 lei
Telefon Informații: 022 21 35 44
Locul: Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”

Descriere

Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează ediția a VII-a a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber „DescOperă”, în perioada 21-23 iunie, la Butuceni, în cadrul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”. Această ediție a evenimentului este dedicată marelui compozitor Giacomo Puccini, în Anul Centenar Puccini.

În cele trei zile ale Festivalului de Muzică Clasică „DescOperă”, publicul va savura creații inedite, semnate de Giacomo Puccini. Pe scenă vor evolua artiști talentați din Republica Moldova și de peste hotare.

În prima zi a Festivalului, pe 21 iunie, spectatorii sunt așteptați la „GALA PUCCINI”, în cadrul căreia vor evolua soliștii Operei din Roma, alături de Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor - Carlo Donadio.

Pe 22 iunie, programul Festivalului continuă cu opera „TOSCA”, de Giacomo Puccini. Pe scenă vor evolua soliști și instrumentiști de la Opera Națională București, alături de Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor - Daniel Jinga.

În ultima zi a Festivalului „DescOperă”, vom urmări spectacolul de operă „LA BOHÈME”, de Giacomo Puccini. Interpretează soliștii de operă, Orchestra Simfonică și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor - Nicolae Dohotaru.

Spectacolele vor începe la ora 20:00, iar accesul pe teritoriu va fi permis începând cu ora 19:00.

Biletele sunt disponibile la Casele Palatului Naționalю

Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă”, organizat la Butuceni, în cadrul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, este un eveniment de anvergură din Republica Moldova, la care participă anual artiști renumiți din țară și de peste hotare. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2016.

Festivalul „DescOperă” este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova și OCMAN „Moldova-Concert”.


Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?