CARNAVAL MODERN „VARA CHIȘINĂUIANĂ 2024”

Imagini

Informații

Data: 13 Iulie 2024, 16:00 - 20:30
Preț: Intrare liberă
Telefon Informații: +(373)78280708
Locul: UTM Park (Parcul Politehnic)

Descriere

TEATRUL-STUDIO DE IMPROVIZATIE ZaO
INVITĂ LA JOC!
CARNAVAL MODERN „VARA CHIȘINĂUIANĂ 2024”
ACTORII ȘI SPECTATORII SE JOCĂ ÎMPREUNĂ PE STRĂZIILE ORAȘULUI!
TEMA JOCULUI: "COLECȚIA DE RITUALURI. MAREA POVESTE A CARNAVALULUI"
LOC: PARCUL UTM (str. Studenților, 9)
ORA: 13 IULIE, SÂMBĂTĂ, DE LA 16.00 LA 20.00.
ESTE GRATIS!
SUNAȚI PENTRU ÎNTREBĂRI +(373)78280708
 
CARNAVALUL POATE FI NOU?
Carnavalul a salvat omenirea încă din cele mai vechi timpuri, prin magia râsului și a iubirii, răsturnând puterea morții și a răului. Continuă să facă acest lucru și acum, conform principiului său original: IN CIUDA A TOT.
A fost un ritual masiv, repetabil la nesfârșit, pentru a aduce înapoi Epoca de Aur. Paradisul pe pământ. O punte de legătură între cer și pământ. Un vis de armonie pe care omenirea îl afirma de secole într-un joc de teatru comun.
Râsul de carnaval era o manifestare a bucuriei. Oricât de ciudat ar părea, în acele milenii îndepărtate, bucuria era considerată în mod nealterabil esența profundă a lumii. Astfel, râsul salva și transforma totul în jurul său.
Pe scurt, era o alternativă jucăușă regulată și persistentă la disperare și frică. Dacă observați, omenirea a supraviețuit. Și pentru că și-a întruchipat dorința, voința și alegerea prețioasă în jocul de carnaval.
DA, CHIȘINĂU!
Peste tot în lume se caută activ forme moderne de carnaval, care este încă necesar. ZaO-Studio îl joacă în Chișinău de 17 ani.
Din forme libere și ciudate se formează ritualuri moderne de carnaval, pe care le inventăm și le colectăm cu grijă. Ce este un ritual carnavalesc? Un dialog ludic deschis cu orașul. Cu adevăratul Chișinău, pe care fiecare persoană îl simte în felul său. Iar acest sentiment unic este dezvăluit în joc.
ÎN BRAȚELE VERII
Carnavalul rural din Moldova are loc iarna. Și carnavalul din oraș? Am analizat cinstit toate opțiunile. În 2008, carnavalul a fost jucat în fiecare sezon, cu scenarii diferite, desigur, și în locuri diferite din Chișinău.
În cele din urmă, vara ne-a informat despre ceea ce este cu siguranță un carnaval din Chișinău! Deși nu părea să existe o tradiție a carnavalului de vară aici. Abia în 2024 ne-am dat seama, în sfârșit, că jocurile tămăduitoare din Rusalii, poveștile despre sonzian și Drăgaica erau la originea carnavalului de vară din regiunea noastră.
Vara este o perioadă magică de îmbrățișare deschisă cu lumea. Cea mai simplă și mai universală versiune a aceluiași paradis carnavalesc de pe pământ. Vorbim de obicei despre maximul de lumină, dar magia verii este mult mai amplă decât atât! Cum este aceasta? Carnavalul te ajută să o experimentezi. Fiecare an este diferit...
ȘCOALA DE CARNAVAL ȘI ALTE AVENTURI
Pe 13 iulie, printre ritualuri, se va întrezări ici și colo Școala de carnaval - antrenamente de actorie și repetiții blitz pentru public, astfel încât toată lumea să se poată acorda la spontaneitate și deschidere, să-și găsească personajul de carnaval AICI ȘI ACUM, să ia parte la joc.
Iar în magazinul de costume de carnaval veți găsi un teanc întreg de accesorii de designer, din care vom asambla spontan costume pentru public.
Și, bineînțeles, dacă doriți, puteți doar să priviți jocul fără să participați la el. Cu toate acestea, percepția înseamnă și participare, iar multe depind de ea!
MAREA POVESTE A CARNAVALULUI - CE ESTE?
De mii de ani, amuzanta noastră rasă umană spune povești și joacă intrigi despre înviere, despre cum dragostea (principala forță creatoare a vieții) câștigă lupta împotriva inevitabilului. În carnaval, această poveste a fost întotdeauna centrală.
Anul acesta sperăm să o redăm atât într-un ritual al râsului, cât și într-o scurtă dramă improvizată. Nu este întâmplător că dragostea este mai puternică decât moartea, nu-i așa?
Autorii proiectului: Elena Cușnir, Vladimir Șimanschi
Director și antrenor al carnavalului: Elena Cușnir
Consilier științific al carnavalului: Dr. Habilitat Josephina Cușnir

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?