Ziua Națională a Portului Popular

Imagini

Informații

Data: 30 Iunie 2024, 12:00 Duminică
Preț: Intrare liberă

Descriere

Expoziția "Perpetuarea portului tradițional în creațiile meșterilor populari"
Duminică, 30 iunie 2024, ora 12:00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi inaugurată Expoziția "Perpetuarea portului tradițional în creațiile meșterilor populari" cuprinzând piese din patrimoniul muzeului, organizată cu ocazia Zilei Naționale a Portului Popular, ediția a IX-a, 2024. Expoziția va fi o oportunitate pentru vizitatori de a se bucura de frumusețea și diversitatea portului popular, oferind o incursiune în universul bogat al meșteșugurilor tradiționale. Aceste costume au fost și rămân a fi o sursă de inspirație pentru meșterii populari contemporani. Tradiția confecționării elementelor de port este reinterpretată în creațiile actuale, păstrându-și totodată autenticitatea și valoarea culturală. În cadrul Zilei Naționale a Portului Popular, muzeul anunță un concurs pentru cea mai veche cămașă purtată de vizitatori în cadrul evenimentului și cel mai frumos cuplu îmbrăcat în port tradițional.
Sărbătoarea, va fi însoțită de un program artistic oferit de interpretele de muzică populară Ioana Căpraru, Artistă a Poporului, Suzana Popescu, Maestru în Artă, Ansamblul folcloric „Cimbrișor”, conducător artistic Tamara Vîrlan, Ansamblul etnofolcloric „Romanița”, conducător artistic Mihai Siminica și interpreții Mihaela Rastrașanu și Nicolae Ciobănică.
La ora 14:00 toți vizitatorii vor avea ocazia să admire parada portului popular, prezentat de comunitatea „Ciocârlia”, administratoare Diana Roșca din s. Costești, r. Ialoveni, la care se vor alătura și membrii Șezătorii “Basarabiei” și a Șezătorii „Basarabia”. Toți participanții, îmbrăcați în costum popular, vor fi îndemnați să urmeze traseul muzeu - monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
Vă așteptăm cu drag la muzeu!
Adresa, Mun. Chișinău, str. Mihail Kogălniceanu, 82
Intrare liberă.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?