World Press Photo 2021

Imagini

Informații

Data: 10 Noiembrie - 1 Decembrie 2021
Preț: 5 - 10 lei
Telefon Informații: 022 244 325

Descriere

Expoziția World Press Photo 2021 a fost lansată la Muzeul Național de Istorie: „Imaginile redau provocări care trezesc emoții puternice și nu lasă pe nimeni indiferent".
 

Pentru al cincilea an consecutiv, Republica Moldova găzduiește expoziția internațională World Press Photo, organizată de Fundația World Press Photo din Olanda, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent, cu suportul Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău. Lansarea expoziției, desfășurată sub genericul „Istorii care contează", a avut loc miercuri, 10 noiembrie, 2021, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

La lansarea expoziției au fost prezenți ambasadori și reprezentanți ai organizațiilor internaționale cu sediul la Chișinău, precum și jurnaliști, fotojurnaliști, studenți.

Șeful Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, Floris van Eijk, a ținut un discurs în limba română în care a apreciat efortul Fundației World Press Photo din Olanda în susținerea fotojurnalismului în domeniul drepturilor omului. „Expoziția reflectă istorii din întreaga lume, văzute prin lentila fotografilor. Aceste istorii prezintă o sinteză a celor mai importante și cutremurătoare evenimente ale anului. Astfel, această expoziție este o oportunitate unică de a trăi sau retrăi evenimente ce au marcat și ce au prefigurat omenirea pe parcursul anului precedent. În mod special, expoziția se focusează pe istorii ce reprezintă provocări ale drepturilor omului. Imaginile din cadrul expoziției redau aceste provocări într-o manieră care pe alocuri trezește emoții puternice, care cu siguranță nu lasă pe nimeni indiferent. Astfel, expoziția creează o punte de comunicare directă și fără echivoc cu spectatorul", a spus Floris van Eijk.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?