Scuarul Alexei Șciusev-Concurs de Proiecte

Imagini

Informații

Data: 2 - 30 Iunie 2022

Descriere

„Scuarul Alexei Șciusev-Concurs de Proiecte” - 2-30 iunie 2022
Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui expoziția „Scuarul Alexei Șciusev-Concurs de Proiecte”. Expoziția reunește 35 de schițe de proiect elaborate de către studenții Departamentului Arhitectură al Universității Tehnice a Moldovei în cadrul Proiectului arhitectural-urbanistic „Reconstrucția spațiului interior al curții aferente Casei-muzeu „Alexei Șciusev” din Chișinău”, filială a Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Proiectele au fost realizate suportul doamnei Sorina-Nicoleta Grati și doamnei dr. Aurelia Carpov, Șefa Departamentului „Arhitectură” UTM prin intermediul și suportul metodologic al domnului Iurie Povar, Președintele Uniunii Arhitecților din Republica Moldova.
Publicul vizitator va avea ocazia să facă cunoștință cu soluțiile arhitectural-planimetrice propuse de studenți, cu tehnologiile inovatoare implementate pentru repunere în valoare a clădirii muzeului, care reprezintă monument istoric, dar și să se pronunțe asupra măiestriei viitorilor arhitecți. Proiectele, urmând să fie analizate de către membrii unei comisii speciale alcătuite din reprezentanți ai Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Universității Tehnice a Moldovei și ai Uniunii Arhitecților din Republica Moldova, care va selectata proiectul învingător ce urmează a fi implementat până în luna octombrie 2023, când vom marca aniversarea ilustrului arhitect.
Subliniem că evenimentul are scopul de a promova tinerele talente și face parte din suita de manifestări dedicate aniversării a 150 de ani de la nașterea academicianului Alexei Șciusev.
Expoziția „Scuarul Alexei Șciusev-Concurs de Proiecte” va avea loc în holul de la etaj a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Chișinău, str. 31 August 1989, 121A, în perioada 2 - 30 iunie 2022

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?