Salonul de Primăvară - 2023

Imagini

Informații

Data: 16 Martie - 2 Aprilie 2023

Descriere

Salonul de Primăvară 2023
Expoziția Salonul de Primăvară face parte din categoria manifestărilor artistice anuale organizate de către Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova.
Anual expoziția marchează simbolic o deschidere artistico-sprituală și un nouă etapă în traseul căutărilor artistice.
De-a lungul tradiției sale, Expoziția Salonul de Primăvară a devenit printre acele evenimente marcante care adună pe simezele Centrului Expozițional Constantin Brâncuși lucrările artiștilor membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, precum și cele ale artiștilor independenți și emergenți. Prezentând astfel un amalgam inspirațional și vibrant de tehnici și abordări ar-tistice, dar și o ilustrare a succesiunii generațiilor artistice.
În cadrul ediției din anul 2023, Expoziția Salonul de Primăvară prezintă publicului lucrările a circa 100 de artiști afirmați în genurile picturii, sculpturii, artelor decorative și graficii. Sunt expuse lucrări care surprind publicul prin măiestria în abordarea tehnicilor tradiționale, precum și avântul experimentului artistic.
Meditând asupra evoluției stilistice ale lucrărilor prezentate anual în cadrul Expoziției Salonul de Primăvară, nu poate să nu fie menționată tendința către modernizarea limbajului plastic, recurența metaforelor vizuale, unele dintre care au puternice origini în mitic și tradițional, altele, însă, au o expresie a spiritualității individuale a artistului.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?