Expoziția de măști tradiționale de iarnă

Imagini

Informații

Data: 18 Decembrie 2020 - 31 Ianuarie 2021
Telefon Informații: + 373 022 23 88 68

Descriere

Expoziția de măști tradiționale de iarnă realizată în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial prezintă cele mai îndrăgite măști populare ce participă an de an în alaiurile de mascați, fiind îmbrăcate de ceata de colindători care merge cu Mălanca, cu Ursul, cu Capra etc. și, prin gesturi ritualice, asigură unitatea întregii comunități în spiritul carnavalesc al sărbătorii.

În expoziție sunt etalate lucrările meșterilor populari de diferite genuri și din diferite localități: Alexandru Melnic (s. Cobani, r. Glodeni), Eugenia Moldovanu (mun. Bălţi), Popovschi Vasile (s. Cenac, r. Cimişlia), Grigore Stamati (s. Ciuteşti, r. Nisporeni), Natalia Cangea (s. Zolonceni, r. Criuleni), Marcel Ostrovschi (s. Hlinaia, r. Edineţ) și Victor Pelin (s. Bălţata, r. Criuleni) încununează alaiul măștilor cu obiecte de ritual îndrăgite de copii.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 31 ianuarie 2021.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea Instrucțiunilor privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19.

Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82, + 373 022 23 88 68,

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?