Expoziția „100 BESTE PLAKATE 22 / 100 CELE MAI BUNE AFIŞE 22”

Imagini

Informații

Data: 12 Octombrie - 26 Noiembrie 2023
Telefon Informații: 022 241 312

Descriere

Vă invităm la vernisajul expoziției  „100 BESTE PLAKATE 22 / 100 CELE MAI BUNE AFIŞE 22” din Germania, Austria si Elvetia, ediția anului 2022.
Când: 12 octombrie 2023, ora 16:00.
Unde: Muzeul Național de Artă al Moldovei, str. 31 August 1989, nr. 115, Chișinău.
Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 26.11.2023.
Curatoarea editiei 100 BESTE PLAKATE 22 Valeria Barbas, dr.
„100 BESTE PLAKATE 22 /100 CELE MAI BUNE AFIŞE 22” din Germania, Austria și Elveția, ediția anului 2022, reprezintă rezultatul unui concurs organizat anual de către Asociația „100 Beste Plakate e.V.” din Germania.
Concursul pentru cele mai bune 100 de afișe reprezintă cea mai importantă competiție în domeniul design-ului de afiș din spațiul germanofon și are drept scop evidențierea celor mai bune lucrări ale designerilor de afiș precum și a culturii multifațetate a afișului în aceste trei țări.
Pentru a participa la concurs, artiștii, designerii și agențiile trebuie să își prezinte lucrările realizate la comandă fie creație proprie. Un juriu de experți va evalua lucrările trimise în funcție de criterii cum ar fi: originalitatea, estetica, concepția și implementarea. Cele mai bune 100 de afișe sunt selectate în cele din urmă și prezentate în cadrul unei expoziții anuale.
Selecția celor mai bune 100 de afișe oferă o perspectivă fascinantă asupra culturii actuale a afișelor și arată diferitele abordări și stiluri ale artiștilor și designerilor. De la mesaje politice la evenimente culturale și până la reprezentări de produse, afișele premiate acoperă o gamă largă de subiecte.
Prin vizibilitatea în cadrul expoziției și al publicației care o însoțește, câștigătorii concursului primesc o recunoaștere înaltă și o platformă pentru a-și prezenta lucrările unui public larg. Astfel 100 BESTE PLAKATE  nu este doar un concurs, ci și o platformă importantă pentru promovarea și aprecierea artei afișului în țările germanofone, dar și în întreaga lume.
Expoziția „100 BESTE PLAKATE 22 /100 CELE MAI BUNE AFIŞE 22” ” este organizată la Chișinău de către Goethe-Zentrum Chisinau în colaborare cu Muzeul Național de Artă al Moldovei şi cu sprijinul Goethe-Institut România, al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare și al Ambasadei Austriei la Chișinău.
Eine Ausstellung des 100 Beste Plakate e.V. in Zusammenarbeit mit dem Goethe-Zentrum Chișinău, dem Nationalen Kunstmuseum der Republik Moldau, dem Goethe-Institut Bukarest, der Schweizerischen Entwicklungszusammenarbeit und der Österreichischen Botschaft Chișinău.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?