Ziua Verde în Ialoveni

Imagini

Informații

Data: 5 August 2021, 09:30 Joi
Preț: Intrare liberă
Locul: Parcul Sfatul Țării din Ialoveni

Descriere

Pe 5 august 2021, începând cu ora 9:30 organizăm o zi extraordinară în Parcul Sfatul Țării din Ialoveni.
Îi așteptăm pe cetățenii orașului Ialoveni la evenimente frumoase ce au în vedere curățenia și înverzirea orașului, activități creative pentru copii, discuții informative și relaxante despre dezvoltarea orașului precum și activități culturale.
Așadar, pe 5 august organizăm în Parcul Sfatul Țării din Ialoveni următoarele activități:
1. ”Discuții la cafea” începând cu ora 09:30 sub forma de mic dejun orășenesc în care cetățenii orașului Ialoveni împreună cu Sergiu Armașu, domnul Mihai Lupu (Expert, Institutul de Energetică din Moldova) și cu doamna Nadejda Cebotari (Expert, Hai Moldova) vor discuta despre practicile și valorile europene legate de eficientizarea energetică, resursele regenerabile, reducerea poluării și îngrijirea ecologică a orașului. Considerăm că este nevoie de această sesiune de informare, deoarece cetățenii încă nu conștientizează cât de importante sunt aceste aspecte pentru creșterea calității vieții și a sănătății.
2. ”Hai să ne facem orașul frumos” este a doua activitate pe care propunem să aibă loc imediat după sesiunea de informare "Discuții la cafea". În cadrul acestei activități vom derula o acțiune de ecologizare a orașului. Echipa CIPM și Nadejda Cebotari (Expert, Hai Moldova) vor mobiliza participanții să participe la ecologizarea propriului oraș și astfel să deprindă obiceiul de a păstra curățenia localității.
3. În paralel cu ”Hai să ne facem orașul frumos” organizăm pentru doritori o discuție liberă sub denumirea de ”Punct de informare despre energia verde” cu expertul Mihai Lupu și domnul Sergiu Armașu. Vom vorbi despre instalarea panourilor foto-voltaice, cum să vinzi surplusul de energie ca urmare a instalării panourilor foto-voltaice, cum se aplică schema de sprijin contorizare netă.
3. ”Workshop creativ pentru părinți și copii” va începe ora 13:00. Echipe de părinți și copii vor lucra la proiectele lor creative despre ”Cum va arăta orașul meu în 10 ani?”. Cele mai ingenioase proiecte creative vor fi premiate.
4. ”Realizări și planuri la o limonadă rece” care va începe la ora 14:30 va reprezenta o conferință mai formală la care dorim să participe un reprezentant al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul acestui eveniment vom prezenta realizările proiectului nostru ”Ialoveni - orașul viitorului” precum și planurile de viitor ale Primăriei Ialoveni privind problemele de mediu și eficientizarea energetică. Mai mult decât atât, copiii vor prezenta cum văd ei viitorul orașului Ialoveni sub forma de cântec, dans, desen, pictură, teatru etc.
Vă așteptăm cu mic și mare la sărbătoarea verde a orașului Ialoveni!
Vă rugăm mult să ne scrieți un mesaj fie pe adresa oficială office@cipm.md, fie aici pe Facebook, în care să ne precizați numele și prenumele dvs. Ne trebuie să știm câți cetățeni ai orașului Ialoveni vor participa la Ziua Verde în Ialoveni ca să ne pregătim logistic cât mai bine.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?