Sărbătoarea colindelor "Hristos Se naște, slăviți-L"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 26 Decembrie 2018, 12:00 Miercuri
Preț: Intrare liberă
Telefon Informații: 022 23 88 68

Descriere

Va avea loc Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!”,ediția a IV-a. Evenimentul este organizat în colaborare cu Sectorul Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove.
În anul 2013 Colindatul de ceată bărbătească a fost înscris în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova şi România.
Sărbătoarea are scopul de a promova obiceiul colindatului și diversitatea repertoriului de colinde laice și religioase în timpul când este practicat obiceiul, conform tradiției, în ajun de Crăciun și până a treia zi de Crăciun. Formațiile folclorice și corurile participante au fost selectate în baza criteriilor autenticității repertoriului și a interpretării artistice corespunzătoare. În cadrul evenimentului vor evolua formația folclorică din municipiul Chișinău, com. Ciorescu, precum și raioanele țării: s. Pepeni, r. Sângerei; s. Taraclia, r. Căușeni, or. Ștefan-Vodă, s. Cruglic, r. Criuleni, s. Țipala, r. Ialoveni etc. Interpreta de folclor Doina Sârbu, profesor la Școala de Arte din or. Strășeni va întregi programul cu un frumos recital de colinde.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?