Provocarea verii, ediția a III-a

Imagini

Informații

Data: 7 Iunie - 31 Iulie 2021
Preț: Intrare liberă - înregistrare
Telefon Informații: + 373 22 22 38 70

Descriere

„Provocarea verii” ediția a III-a
Citește și descoperă Chișinăul!
7 iunie – 31 iulie
Ediția din acest an a Programului estival „Provocarea verii” are genericul Citește și descoperă Chișinăul!, consacrat celor 585 de ani de la prima atestare a orașului și se va desfășura în perioada 7 iunie – 31 iulie 2021, în toate cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”.
Dacă ești părinte și ai unul, doi sau mai mulți copii, te invităm să-i încurajezi să vină la bibliotecă și să petreacă o vacanță interesantă și interactivă.
În această vară Programul estival „Provocarea verii” va transforma Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” într-un laborator de lectură, explorare, joc, creativitate, cu resurse unice, prin intermediul cărora micii chișinăuieni vor obține abilități și competențe necesare învățării prin joc.
Lectura va avea caracter orientativ, copiii fiind invitați să citească despre Chișinău pe înțelesul lor, să se implice în ateliere de lectură cu voce tare, în înscenări teatralizate despre orașul nostru drag, în ateliere de desen, fotografie și decupare, puzzle, în jocuri, ateliere de creare a ierbarelor etc.
La Turnirul lecturii copiii vor fi ghidați de bibliotecari, prin joc și alte forme distractive și interactive, să citească contra cronometru, în fiecare zi, timp de circa 20 de minute sau cât le va fi pofta de mare. Obligatoriu însă va trebui să noteze într-o fișă-cronometru cât timp au acordat cititului.
Explorarea mai intensă a Chișinăului va oferi copiilor oportunități de cunoaștere a arhitecturii, a istoriei, a oamenilor orașului prin diverse teste interactive, concursuri intelectuale, plimbări prin proximitatea bibliotecii, vizitând virtual muzee, spații atractive, parcuri etc. Bibliotecarii, specialiști notorii în călătorii virtuale, dar și ghizi extraordinari vă vor purta pe străzile de labirint ale orașului.
Toți participanții vor primi „Jurnalul exploratorului”, unde vor fi notate atât impresiile de lectură, cât și părerile, gândurile, sentimentele de la diversele explorări efectuate zilnic la bibliotecă.
Grupul-țintă al Programului – copii de vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.
Grupurile vor fi constituite din 10-15 persoane. Înscrierea se va face începând cu 1 iunie a.c. Durata Programului pentru fiecare grup va fi de 2 săptămâni, timp de 3 ore pe zi, de luni până vineri, de la 10.00 până la 13.00.
Pentru a te înscrie la Program, online sau direct la una din filialele noastre, e nevoie doar de cardul de acces la Biblioteca Municipală, oferit gratuit.
Așteptăm cu drag toți copiii dornici de a-și petrece vara altfel!
Adresa noastră: Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148, tel.: + 373 22 22 38 70, www.hasdeu.md.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?