Maratonul utilizatorilor

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 18 Octombrie 2018, 13:00 Joi
Locul:Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu

Descriere

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” vă invită joi, 18 octombrie 2018 să participați la Maratonul utilizatorilor.

Evenimentul presupune oferirea posibilităților de obținere a competențelor în crearea conținutului digital și utilizarea TI în dezvoltarea acestuia. La Maraton poate participa orice categorie de vârstă: copii, tineri, adulți, care va asista la instruiri și demonstrații, ghidați de bibliotecari la următoarele sesiuni:
• Chișinăul meu: fotografii din albumul familiei - crearea unei baze de date a fotografiilor digitizate
• Eu și biblioteca mea - crearea poveștilor digitale
• Fun Run – familiarizarea cu rețelele sociale Instagram (crearea Instastory), Foursquare (recomandarea personalizată a locurilor din oraș), Google+ (scrierea unei recenzii) și QR code (decodor rapid).

În cadrul sesiunii „Chișinăul meu: fotografii din albumul familiei” participanții vor scana fotografiile aduse, realizate până la anul 2000, care ulterior vor fi stocate în baza de date de imagini online „Chișinăul meu” (pe Google+), disponibil pe site-ul BM „B.P. Hasdeu” și blogul „Chișinău, orașul meu”.

Participanții neinițiați, ghidați de bibliotecari, vor obține abilități de scanare, de prelucrare a fotografiilor vechi și crearea unui album digital sau a unui slideshow de fotografii.

La sesiunea „Eu și biblioteca mea” fiecare participant va avea posibilitatea de a publica povestea sa, creată în filială, pe contul de Youtube al BM „B.P. Hasdeu”.

În cadrul sesiunii „Fun Run” participanții vor obține abilități de creare a unei istorii pe Instagram, de scriere a unei recomandări personalizate despre locurile preferate din oraș pe care le-au vizitat pe Foursquare, a unei recenzii despre o instituție vizitată pe Facebook, Google+ și de decodare a informațiilor criptate prin QR code.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?