Fragmente de vieți distruse

Imagini

Informații

Data: 26 Ianuarie 2023, 16:00 Joi
Telefon Informații: +37379976888
Locul:Artcor (str. 31 august 1989, 137)

Descriere

“Fragmente de vieți distruse” este un proiect organizat de “Agudath Israel” în Moldova pentru
a comemora victimele Holocaustului, care s-a început în 1939 și a durat 5 ani.Omagiul victimelor, precum și oamenilor care au protejat evreii și romii de invadatorii naziști din întreaga lume, va fi adus printr-o expoziție inovativă interactivă. Orice vizitator care intră în spațiul expozițional va întâlni cinci genuri de interpretare: pictură, actorie, materiale interactive și o expoziție de fotografii. Într-o cameră întunecată, care va fi luminată într-un mod neobișnuit, spectatorul va putea vedea cu ochii săi ororile Holocaustului, văzând numele celor care au murit din cauza invadatorilor naziști, vizionând materiale de arhivă despre execuții și tabere de concentrare, precum și hainele pe care trebuiau să le poarte evreii în aceste lagăre teribile.

De asemenea, expoziția va include, un altar memorial cu tăieturi de ziare despre Holocaust,pe care oaspeții vor putea pune pietre comemorative, conform tradiției evreiești.

În cadrul expoziției, actorii vor interpreta scenete cu evrei care suferă persecuții: o mamă cu un copil în brațe și un simplu meșteșugar evreu.Expoziția își propune să îi cufunde pe spectatori în evenimentele Holocaustului, să le deschidă sufletele în fața xenofobiei și antisemitismului și să își schimbe viziunea asupra lumii, ceea ce ar trebui să aibă un impact pozitiv.

În cadrul expoziției, organizația Minority Youth Moldova va organiza sesiuni de formare și prelegeri despre egalitatea și non-discriminare față de minoritățile naționale și rasiale. Timp de două săptămâni, copiii din școlile din capitală vor veni zilnic la expoziția interactivă, unde vor studia despre combaterea discriminării și a xenofobiei și vor afla informații noi.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?