Festivalului „Cireșar”

Imagini

Informații

Data: 10 Iunie 2023, 12:00 Sâmbătă
Preț: Intrare liberă
Locul: Scuarul Casei de Cultură Trușeni

Descriere

Satul Trușeni atestat în hristoavele lui Petru Rareș la 1545, sat de codru din preajma Chișinăului este o amenajare rurală vestită în istoria Basarabiei! Una din particilaritățile definitorii cei caracterizează pe trușeneni este dragostea de glie, atașamentul feciorelnic față de baștină, față de pământul strămoșilor săi.

Drumul oricărui trușenean a pornit de-a lungul secolelor și firește începe în zilele noastre cu vestitele cireșe de Codru.
De multe ori vizitatorii acestor locuri au numit Trușeni-ul „raiul cireșilor”. Măiestria livădarilor trușeneni a generat apariția a zeci de soiuri noi de cireșe. Vestitul soi „Trușeneanca” a devenit un „brend” incontestabil al localității.
Cireșele trușenene au devenit o carte de vizită pentru orice sătean. În Trușeni livezile se întind pe mai bine de 300 de hectare de teren. Nu mai există localitate în țară unde livezile de cireșe să se întindă pe o suprafață așa de mare.

Vă invităm la cea de-a doua ediție a Festivalului „Cireșar” organizat și susținut de Primăria comunei Truşeni în colaborare cu Instituțiile Publice unde vă așteaptă un Program artistic feeric, târgul meșterilor populari, distracție și desigur cele mai gustoase Cireșe!
Sâmbătă, 10 iunie ora 12:00
str. 27 August,10 (în scuarul Casei de Cultură Trușeni)

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?