Festivalul „Te salut, Chișinău!”

Imagini

Informații

Data: 14 - 17 Iulie 2022
Preț: Intrare liberă
Locul:Strada pietonală "Eugen Doga"

Descriere

Cultura iubește libertatea! Tocmai de aceea, suntem nerăbdători să vă anunțăm că Festivalul „Te salut, Chișinău”, ediția a II-a, revine în capitala oamenilor dragi!
Organizând acest festival, Primăria Municipiului Chișinău își dorește să marcheze 586 ani de la prima atestare documentară a orașului.
Timp de patru zile, vor avea loc recitaluri ale artiștilor de muzică pop, clasică, populară, folclor, jazz, indie, precum și expoziții, întâlniri cu scriitorii și târguri la care vor participa artizani și meșteri populari.
În perioada 14-17 iulie, te așteptăm pe Strada Pietonală „Eugen Doga” și Parcul Catedralei Mitropolitane unde vom celebra prin artă orașul Chișinău.
De asemenea, pe tot parcursul festivalului, veți putea urmări mai multe filme documentare, proiectate în aer liber în cadrul Serilor de Cronograf.

Festivalul „Te salut, Chișinău” începe pe 14 iulie cu un program care reprezintă două stări definitorii ale capitalei!
Vă invităm cu mare drag să cunoașteți Chișinăul care-și iubește tradiția populară la un concert susținut de de Frații Advahov și Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de Iederă ”. Evenimentul va începe la ora 19:00 pe strada Pietonală „Eugen Doga”.
În aceeași seară, începând cu ora 20:00, descoperiți Chișinăul tânăr și rebel, pe ritmurile muzicii indie, reggae și folk, alături de trupele „Delta pe Obraz” și „Frate Gheorghe cu Frații”.
Ceva mai târziu, veți putea savura și „Serile de Cronograf”, în cadrul cărora vor fi proiectate filme documentare.

A doua zi a Festivalului „Te salut, Chișinău” promite a fi intensă! Vă invităm să savurăm împreună recitaluri de muzică clasică și pop-jazz.
La ora 19:00, vă așteptăm la un concert marca Cristian Chiaburu Project și Vali Boghean Band. Evenimentul va avea loc pe strada Pietonală „Eugen Doga”.
De asemenea, începând cu ora 20:00 ne vom delecta cu muzică academică, dăruită de Orchestra Municipală "Camerata Chişinău", dirijor - Mihai Amihalachioaie, maestru în Artă.
Proiecțiile de filme documentare din cadrul „Seri de Cronograf” vor avea loc începând cu ora 21:30.

Festivalul „Te salut, Chișinău!” este dedicat fiecărui chișinăuian și fiecărui oaspete al capitalei, indiferent de vârstă. Din acest motiv, am pregătit un program cu stiluri muzicale diverse, care să fie pe placul tuturor.
Pe 16 iulie, începând cu ora 19:00, vă așteptăm la un spectacol de muzică live, care va avea loc pe strada Pietonală „Eugen Doga”. Pe scenă vor evolua Cristofor Aldea-Teodorovici Orchestra și interpretul Mark Stam.
De asemenea, după concert, începând cu ora 22:00, veți avea parte de proiecții de filme documentare în cadrul „Seri de Cronograf”

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?