Dragon Race Gustar - XCM 2017

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 20 August 2017, 11:00 Duminică
Locul:Orheiul Vechi (Trebujeni)

Descriere

Dragi prieteni, în legătură cu solicitarea a mai multor amatori de ciclism montan și nu numai, vă aducem la cunoștință că MTB.MD a luat decizia de a desfășura în cadrul evenimentului Gustar, care va fi organizat la Orheiul Vechi, pe data de 18-20 august, un MTB traseu pitoresc acesibil pentru toate categoriile de amatori a acestui sport frumos.

Traseul va cuprinde unele din porțiunile etapei trecute numai că în direcție opusă. Mai multe detalii veţi afla în curând. Urmăriți postările noastre. 

* Condiţii de participare

Fiecare participant: 

 • să fie capabil să urce şi să coboare în siguranţă o pantă înclinată;
 • să aibă abilitatea să parcurgă în siguranţă un traseu asemănător celui montan;
 • ar trebui să aibă un bun simţ al direcţiei, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă;
 • ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol şi urgenţă în zonă de teren accidentat;
 • ar trebui să dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;
 • ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţiilor, mediul şi condiţiile în care se desfăşoară acestea;
 • trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

1) Regulament competitional.
Evenimentul «Dragon Race Gustar» XCM 2017 reprezintă o competiție pe biciclete MountainBike-XCM pentru amatori. Traseul este destul de tehnic, cu urcări abrupte şi solicitante şi coborâri în viteză.
Scopurile și obiectivele: 
promovarea ciclismului în Moldova, în special MTB. Identificarea celor mai puternici și menționarea categoriilor Mountain Bike cu premii și medalii meritate. 

2) Organizare.
Concursul va fi organizat de clubul sportiv de ciclism MTB.MD cu sprijinulMinisterul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.
Partenerul general al acestui eveniment este Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova 

3) Locul și data cursei, Harta.
Maratonul «Dragon Race Gustar XCM 2017″ va fi desfășurat în raionul Orhei satul Trebujeni 

Locul startului: satul Trebujeni

Programul zilei:

 • 08:00 - 10:30 Înregistrarea și livrarea pachetelor de start!
 • 10:30 - 10:55 Brifing informațional.
 • 10:55 - Alinierea participanților
 • 11:00 - Start! Avansați
 • 11.05 – Start Amatori
 • 17:00 - 17:20 Controlul rezultatelor
 • 17:20 - Premierea

Locul startului

Detalii despre traseu

Traseul este destul de tehnic, cu urcări abrupte şi solicitante şi coborâri în viteză. Se va desfasura într-o tură pentru toate categoriile de participanți (tura va fi în lungime de 42 km, cu o diferenţă de nivel de aprox. 600 m).

4) Puncte de control
Vor exista arbitri şi puncte de control pe traseu. Participanţii care nu trec prin punctul de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati.

5) Puncte de alimentare
Vor exista puncte de alimentare (dotate cu apă, banane, glucoză).

6) Oprirea / Retragerea din cursă 
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
- în cazuri excepţionale:
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorii imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Ne anuntarea retragerii din cursa va cauza o operaţiune de căutare şi salvare. Retragerea va fi confirmată în zona Startului. Fiecare participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

Calendarul competițiilor și ora de start este aceiaşi, dar poate fi schimbată de către echipa de arbitri în caz de forță majoră.

7) Forța majoră (forță majoră)
În cazul apariţiei fors majorului (meteo, social, politic ş.a.) care ar pune în pericol desfășurarea competiției, cursa poate fi întreruptă, anulată sau amânată pe un termen stabilit de organizatori. În acest caz protocolul final se va completa în baza rezultatelor la momentul luării deciziei de anulare. Ploaie, vânt slab nu sunt circumstanțele în care cursa poate fi anulată.

8) Categorii pentru participanți:

Amatori:
18-29
30-39
40+
50+
Fete
Amatori avansați:
18-29
30-39
40+

Fete
În cazul în care într-o anumită categorie se vor înregistra mai puțin de 5 participanți, această categorie, se comasează în mod automat cu cea mai apropiată categorie de vârstă.

9) Admiterea pentru participare la cursă.
La start se admit participanţii cu vîrsta nu mai mică de 18 ani pe biciclete 26, 27.5, 29 inci. Organizatorii au dreptul de a interzice participarea pe bicicletă a cărei stări tehnice nu corespunde normelor.Casca de protecție și numar (furnizat de organizator) este obligatorie. Lipsa acestor articole duce la descalificare.

10) Numere de concurs
- numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate şi a plătit contravaloarea taxei de înscriere la competiţii, sau prezentând bonul de plată la competiții sau talonul primit din centrul de colectare. 
- numerele de concurs trebuie purtate pe bicicletă în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma - riscaţi descalificarea

11) Validare / Briefing / Start
- numerele de concurs se vor prelua în ziua competiţiei între orele 08.00 şi 10.30
- verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutăţi şi modificări apărute, va avea loc cu 10 minute înainte de start.
Fiecare ciclist își asumă propria responsabilitate pentru starea sa de sănătate, corectitudinea acţiunelor sale pe tot parcursul cursei. Aceste puncte sunt stipulate în documentul semnat la primirea numărului.

Înregistrarea participanților

 • Numarul de locuri disponibile pentru înscrierea la concurs este de o 100.
 • Taxa de inscriere este de 200 lei până la data 18.08.2017. 

Modificarea categoriei unui participant de la Amatori la Avansati, Avansati la Amatori, sau transmiterea locului unui alt participant în cazul în care cel care s-a înscris iniţial şi nu mai poate ajunge, este posibilă pană la data 17.08.2017. Taxa de transfer sau înlocuire este de 50 lei.

Pachetul de înscriere va conține:

 • număr de concurs
 • participare la tombolă (cu nr. de concurs)
 • amintire de la XCM Dragon race Gustar (tricou)
 • alte minunaţii prin bunăvoinţa sponsorilor

Ridicarea pachetului de înscriere se va face în ziua concursului între orele 8:00 - 10:00 pe baza actului de identitate. Pentru ridicare va fi nevoie să completați Declarația pe proprie răspundere. Pentru a câștiga timp vă rugăm să printați documentele și să le completați anterior momentului ridicării pachetului.

Taxa de participare poate fi achitată la moment:
1. în salonul X-style, str. Gr. Vieru 27.
2. salonul de reparație a bicicletelor Bike Time care se afla pe teriotoriu complexului sportiv Dinamo, str. Alexei Şciusev, 106a
3. Salonul de nutriție sportivă Sport Market, str. V. Alecsandri, 84.
4. în salonul #Giant, bul. Moscovei 9/1
5. Credit Card P2P Transfer: www.transfer.md 
N/o 6766338002114192
MIHAELA ZADOROJNEAC
6. prin PayPal: mtb.moldova@mail.ru - cu o descriere detaliată în comentariile datelor și a introdus costul participării în ziua plății !!!
datele necesare pentru plata (Nume, E-mail, Tel., suma, data scadenței și categorie)

După achitare veți primi un talon unde va fi indicată Numele participantului, data achitării și suma respectivă. Acest talon va folosi drept dovada achitării și va fi prezentat în ziua startului pentru a primi pachetul de start cu toate necesare.

La fel în baza talonașelor va fi efectuată loteria, unde se vor pune în joc diferite premii și cadouri de la sponsori și parteneri de proiect.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?