80 de ani de la fondarea Muzeului Național de Artă al Moldovei

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 25 - 26 Noiembrie 2019

Descriere

Programul evenimentelor:

25 noiembrie:
ora 9.00 – Conferința științifică anuală a Muzeului Național de Artă al Moldovei, cu participarea muzeografilor, criticilor și istoricilor de artă din Republica Moldova și România.
ora 17.00 - eveniment oficial de donație, în cadrul căruia doamna Ioana Pavelescu, actrița cu renume din România, va transmite în dar Muzeului Național de Artă al Moldovei portretul mamei sale, născută în 1819 la Nisporeni, fostă actriță la Teatrul Mic din București. Portretul Corinei Constantinescu este realizat de artistul plastic Camil Ressu (1880-1962), nume de referință pentru pictura românească. Este un prilej deosebit de frumos pentru a marca centenarul de la nașterea uneia dintre personalitățile marcante ale artei teatrale românești, originare din Nisporeni, Basarabia.
17.30 Actorii cântă . În cadrul evenimentului va fi susținut un recital de muzică cu actorii și Orchestra de Cameră a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, dirijor Serghei Racenco.

26 noiembrie:
ora 11.00 - Inaugurarea expoziției-concurs a desenelor copiilor Povestea muzeului meu. Decernarea premiilor.
ora 15.00 – dezvelirea plăcii comemorative a lui Auguste Baillayre, artist plastic, profesor și primul custode-șef al Pinacotecii municipale, instituită în 1939, care a stat la baza fondării muzeului.
ora 15.30 – inaugurarea expoziției Auguste Baillayre și contemporanii
ora 16.00 – lansarea monografiei Artele frumoase din Basarabia în sec. XX, autor Tudor Stavilă, Director Centrul Studiul Artelor, Institutul Patrimoniului Cultural

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?