Pe unde mergem cu bicicletele?

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 6 Iulie 2019, 16:00 Sâmbătă
Preț: Intrare liberă

Descriere

Chișinăul nu este un oraș prea prietenos pentru bicicliști. Avem însă o comunitate mare de bicicliști pe care o vedem în toată componența cam o dată pe an, de exemplu, la VeloHora. Mulți dintre aceștia folosesc bicicleta doar în scop de recreere, nu și ca transport.

De ceva vreme, autoritățile încearcă, fără prea mare succes, să remedieze situația. Pentru a elabora politici mai bune și a răspunde necesităților cetățenilor, autoritățile locale trebuie să deschidă un dialog activ cu reprezentanții comunității de cicliști și să colecteze informație despre obiceiurile, preferințele și grijile acestora.

Primăria MEA vă invită la o discuție publică, unde vom prezenta soluții simple pentru a face piste adecvate pentru bicicliști, prin colectare de date. Am invitat și reprezentanții autorităților publice locale pentru a identifica împreună soluții inteligente. Iar utilizatorii de biciclete sunt invitați să povestească experiența lor și să contribuie la găsirea unor soluții pentru ca ciclismul să devină un mod de transport în Chișinău.

Evenimentul va avea loc în curtea interioară a centrului Artcor.

Evenimentul este organizat de platforma comunitară Primăria Mea - o organizație non-guvernamentală care monitorizează activitatea autorităților publice locale. Evenimentul face parte din proiectul „Abordarea problemelor Chișinăului prin analiză și discuții publice transparente”, prin care A.O. Primăria MEA organizează o serie de discuții publice cu implicarea autorităților, experților și cetățenilor, pentru a aborda problemele locuitorilor și pentru a avea politici publice consultate și bazate pe priorități.

Proiectul este realizat cu suportul financiar al Black Sea Trust - un proiect al German Marshall Fund din Statele Unite ale Americii. Opiniile prezentate în cadrul acestui eveniment nu reprezintă obligatoriu cele ale Black Sea Trust sau ale partenerilor lor.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?