Proiectul „Instrumente muzicale populare vechi”

Imagini

Informații

Data: 26 Mai 2023, 11:00 Vineri
Telefon Informații: 022 240 056

Descriere

CE: Proiectul „Instrumente muzicale populare vechi” este o inițiativă a Asociației Obștești „Alianța între generații” din Fălești, realizat în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) și Asociația Regională a atelierelor creative de arte și meșteșuguri din mun. Bender. Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD-Moldova.
De la lansarea Proiectului „Instrumente muzicale populare vechi” au fost realizate mai multe expediții folclorice, pentru a descoperi și cartografia interpreții la instrumente populare, meșterii populari care le confecționează, inclusiv și persoanele care dețin colecții de instrumente muzicale tradiționale.
Proiectul de cartografiere a resurselor culturale se va încheia cu o Gală a interpreților la instrumente muzicale populare vechi, unde vor evolua instrumentiști profesioniști și amatori, de pe ambele maluri ale Nistrului.
În cadrul evenimentului vor fi organizate:
• Expoziția instrumentelor populare vechi;
• Interviuri folclorice.
UNDE: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, str. Kogălniceanu nr. 82.
CÂND: 26 mai 2023, 11:00.
Republica Moldova are un patrimoniu muzical instrumental străvechi, moștenit de la înaintași, inclus în sărbătorile, datinile, obiceiurile și tradițiile populare. Suntem responsabili de salvgardarea patrimoniului cultural imaterial instrumental și transmiterea acestuia către tânăra generație.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?