Leonard Bernstein 100 ani de la naștere

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informații

Data: 23 Noiembrie 2018, 18:30 Vineri
Preț: 50 - 100 lei
Telefon Informații: 060 889 089 / 068 999 608 (L-V, 09:00 - 17:00)

Descriere

Celebra violonistă Alexandra Conunova revine acasă cu un recital de excepție la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”

Pe 23 noiembrie, ora 18:00, în Sala Mare a Filarmonicii din Chișinău, va avea loc un concert de excepție dedicat celor 100 de ani de la nașterea compozitorului american Leonard Berstein.
Solista serii - Alexandra Conunova, violonista noastră ce cucerește constant și cu o veritabilă strălucire interpretativă marile scene ale lumii, revine acasă pentru a bucura inimile melomanilor care o așteaptă cu nerăbdare de fiecare dată. În cadrul acestui concert, Alexandra va cânta alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale, iar la pupitrul dirijoral îl avem pe maestrul Mihail Agafița.

Programul serii include trei creații îndrăgite din repertoriul lui Leonard Berstein:

  • Uvertura Candide,
  • Serenada pentru vioară şi orchestră de coarde,
  • harpă şi percuție și Suita West Side Story.

Alexandra Conunova este un nume de referință în lumea muzicală a întregii Europe, susțînând recitaluri pe cele mai prestigioase scene. În 2012, a devenit laureată a Concursului Internațional al violoniștilor “Joseph Joachim” din Hanovra, Germania, în cadrul căruia a impresionat juriul cu tehnica stralucioare și sensibilitatea deosebită a interpretării. În 2015, a devenit laureată a Concursului Internațional din Singapore, în același timp obțînând premiul III la prestigiosul Concurs International Ceaikovski din Moscova.
În calitate de solistă violonistă, Alexandra susține concerte alături de prestigioase orchestre, ca: Mahler Chamber Orchestra, Orchestra de la Svizzera Italiana, NDR Hannover,
Radio Saarbrück, Mariinski Orchestra, Camerata Bern, Orchestre du Teatro Regio de Turin, Orchestre de Seville, Orchestre de Toulouse, orchetrele camerale din Stuttgart și Vienna, sub baghetele maeștrilor dirijori Valery Gergiev, Theodor Curentzis, John Axelrod, Vladmir Spivakov, G. Noseda. De asemenea, participă la diverse festivaluri: Verbier Festival, Montreux Septembre Musical, Gstaad, BBC London, Ferrara Musica, Accademia Santa Cecilia Roma, Hamburg Martha Argerich Festival, Bonn, Colmar, Menton, Radio France Montpellier, Aix-en - Provence Festival de Pâques, les Folles Journées de Nantes etc.

Va așteptăm cu drag în seara de 23 noiembrie, la ora 18:00, în Sala Mare a Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” – aici, unde trăiește Muzica!

_______________________________________________________________________________________

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?