HORA SATULUI la DURUITOAREA

Imagini

Informații

Data: 12 Iunie 2022 Duminică
Preț: Intrare liberă
Locul: Duruitoarea, Rîșcani
Evenimentele trecute
  • 11 Iunie 2022 Sâmbătă

Descriere

HORA SATULUI, una din componentele proiectului de dezvoltare ORIGINI, revine cu primul eveniment din acest an, cel mai ospitalier, cel mai gustos , cel mai verde! 11-12 iunie
Mai jos găsești informații generale despre eveniment.
▫️DATA: 11-12 iunie
▫️ORA: 11.00-24.00
▫️LOCAȚIE: DURUITOAREA VECHE, în lunca Prutului lângă Hanul cu Noroc!
ZONA TÂRG :
Producătorii și grupurile de inițiativă din regiune te așteaptă cu multe ,,frumusețuri”, gustoșenii și activități interactive:
- miere și produse din miere, fructe uscate, cipsuri eco, deserturi din fructe uscate, produse de panificație, deserturi din produse naturale
- artizanat tradițional, decorațiuni pentru interior, croșetare, ii, costume tradiționale, țesutul covoarelor, confecții din lut, jucării handmade confecționate prin diferite tehnici
- săpun handmade,
- desene pe sticlă.
Toate vor fi prezentate de maeștri gata să vă povestească și să vă răspundă la întrebări.
Tot aici vom avea diverse ACTIVITĂȚI pentru toate vârstele precum teatru de păpuși , master-classuri, animatori, etc.
ZONA TAVERNA
Aici te vei putea delecta cu produse alimentare sănătoase direct de la producătorii locali , astfel îi vei putea susține și motiva spre noi realizări .
ZONA DE ODIHNĂ
Spațiile plăcut amenajate cu baloți de fân și covorașe te vor ademeni să te tolănești la soare sau să admiri apusurile și răsăriturile spectaculoase. Pentru a îți asigura confortul maximal îți recomandăm să iai de acasă covorașe și plapume suplimentare.
❕PROGRAM ARTISTIC
Formațiile de muzică și dans din regiune vor avea grijă ca aceste 2 zile să ai parte și de ,,chill”, dar și de hore și sârbe încinse cum e primit la moldoveni. Iar nopțile  le vei petrece împreună cu Dj și muzicanți locali, care vor asigura un vibe atmosferic.
Te vei distra alături de: 
Ansamblul de dans popular ,,Moștenitorii”, Ansamblul folcloric ,,Moștenitorii”, Ansamblul de dans popular ,,Ghiocel ”, Ansamblul folcloric ”Sălcioara”, Orchestra de muzică populară ”Cosânzeana”, Studioul artistic ”Flamingo”, Ansamblul etno-folcloric ,,Pruteanca”, Grupul vocal ,,Fetele cochetele”, Ansamblul folcloric ”Țărăncuța”, Ansamblul folcloric ,,Datina”, ART studiou ”Aisedora”, Teatrul ”Brăzdenii”, Teatrul de păpuși ”Floricel”, interpreții Eugenia Chiperi, Rodica Ceban, Adriana Fuior, Felicia Bojii, DJ Greeno, și încă mulți alții.
Invitați speciali, care se vor alătura pe 12 iunie:
LUPII lui Alex Calancea, Maestrul Nicolae Botgros, Ansamblul Ștefan Vodă
ZONA DE CAMPING
Nu departe de zonele festivalului te va aștepta și o zonă de camping cu priveliști de neuitat care vor rămâne în suflet pe viață.
Important e să ai cu tine un cort și cele necesare pentru o relaxare la natură .
Pe cei care vor dori să rămână peste noapte, dar nu au cort - îi vom ajuta cu cazarea în limita disponibilității locurilor (contra cost). În acest scop în regiune s-au conectat majoritatea hotelurilor, pensiunilor, taberelor turistice, gospodării, care sunt bucuroși oaspeților, și ce nu este mai puțin important - vom ajuta și cu transport periodic de rută în direcțiile de cazare.
IMPORTANT: Cazările vor fi în limita disponibilității iar organizatorii nu participă la reglementarea politicii de prețuri și deservire în aceste locații.
CE TREBUIE SĂ LUAȚI CU VOI:
Și, după cum am zis mai sus, îți recomandăm să vii cu hamace, covorașe, pernuțe, cuverturi, pentru momentele de odihnă, precum și corturi pentru cei care doresc să stea în zona de camping .
Și cel mai important e să ai cu tine multă voie bună!
*Participarea la Festival este gratuită.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?