Gala de Operă și Balet

Imagini

Informații

Data: 24 Septembrie 2023, 17:00 Duminică
Preț: 100 - 400 lei
Telefon Informații: 022 24 51 04
Evenimentele trecute
  • 7 Mai 2023, 17:00 Duminică

Descriere

„Gala de Operă și Balet”

CONCERT

Invitați speciali:
Dirijor – Dumitru Cârciumaru

Mariana Bulicanu, Maestru în Artă
Andrei Fermeșanu, România

Interpretează: Soliștii de Opera și Balet, Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” Regie: Rodica Picireanu, Maestru în Artă Scenografia: Iurie Matei, Artist al Poporului Prim maestru de cor: Oleg Constantinov, Artist al Poporului Conducător artistic al trupei de balet: Anastasia Homițcaia, Artist al Poporului Concertmaistru, prima vioară: Olga Vlaicu, Mestru în artă

Vă invităm la o sărbătoare al rafinamentului artistic, Gala de Operă și Balet, concert prezentat în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu" - un eveniment grandios ce va încheia într-un mod fastuos această remarcabilă ediție a festivalului.

Într-o atmosferă în care muzica se împletește armonios, vă așteptăm să vă alăturați unei experiențe memorabile. Această gală nu reprezintă doar un spectacol, ci și o călătorie prin cele mai adânci și nobile sentimente umane, transmise cu măiestrie prin arii celebre de operă și dansuri grațioase de balet și creații celebre din repertoriul universal liric.

Gala de operă și Balet va culmina cu o strălucire aparte, aducând nu doar sărbătoarea artei, ci și un moment special de încheiere a Festivalului Internațional "Maria Bieșu". În acest decor magnific, ne vom bucura de prestația artiștilor excepționali, soliști de operă și balet, nume sonore în plan internațional. Orchestra, Corul și Trupa de balet al Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" vor stârni adânci emoții în inimile voastre.

Dirijorul Dumitru Cârciumaru, invitat de seamă al Festivalului, compatriotul nostru deja cunoscut la nivel internațional, va conduce acest concert plin de măreție. Prin bagheta sa fermecată, ne va purta într-o călătorie captivantă prin lumea extraordinară a operei și baletului, unde sunetele și mișcările se vor contopi într-o armonie desăvârșită.

Soliștii de operă celebra soprană Mariana Bulicanu, un nume cunoscut pe întreg mapamondul pentru vocea sa diafană și interpretările sale adânc emoționale, și tenorul român Andrei Fermeșanu, un tenor cu o impresionantă prezență scenică, ne vor purta într-o călătorie prin arii celebre și pasaje încântătoare.

Vă așteptăm cu brațele deschise să vă alăturați acestei serii magice!

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” aflat la cea de-a 31-a ediție, continuă să marcheze o tradiție culturală impresionantă în inima Republicii Moldova. Acest eveniment deosebit a evoluat într-o emblemă a culturii naționale și a câștigat prestigiu și recunoaștere la nivel internațional, aducând în prim-plan artiști de operă și balet de un înalt calibru.

Festivalul „Maria Bieșu” se numără printre cele mai longevive manifestări culturale din țară. De la prima ediție și până în prezent, acest festival a reușit să atragă atenția publicului cu o selecție impresionantă de talente internaționale, consolidându-și reputația ca promotor de seamă al artei lirice și a baletului.

Considerat drept o autentică carte de vizită a culturii naționale, festivalul s-a impus ca o marcă de excelență în Republica Moldova. Prin strălucirea prestațiilor artiștilor de operă și balet, a orchestrei, corului, trupei de balet și întregului colectiv al Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu, festivalul aduce în prim-plan nu doar talentul, ci și pasiunea și devotamentul în fața artei.

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” rămâne un pilon esențial al culturii naționale moldovenești. Fiecare ediție aduce o nouă rază de lumină asupra talentelor excepționale și contribuie la consolidarea reputației teatrului și a țării în lumea artei lirice și a baletului.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?