Moldo Crescendo / Bach în Casa Mare

Imagini

Informații

Data: 21 Octombrie 2023, 15:00 Sâmbătă
Preț: 400 lei
Locul: Butuceni, Casa Mare
Gen muzica: Clasică

Descriere

Anume în Casa Mare din Butuceni s-a născut ideea festivalului din acest an. Anul trecut, împinși de ploaie, a trebuit să cântăm înăuntru, în casa mare, unde cu greu au încăput 120-130 de oameni. Mai greu însă a fost până a început muzica; s-a făcut liniște, iar publicul putea auzi și respirațiile muzicienilor.

Un nene, după concert, s-a apropiat aproape cu lacrimi în ochi și ne-a zis multe cuvinte de recunoștință. Da, muzica clasică se trăiește mai bine în săli cu liniște. Despre asta va fi ediția a VIII-a! ????

Revenim așadar în Casa Mare care are în beci vinuri și murături, iar bucătăria generează plăcinte cu stele Michelin pe care Eco Resort Butuceni ne va lăsa să le gustăm după concert.

În prețul biletului este inclus și fourchette-ul de după concert.

În deschidere, Bach solo cu Alexandra Conunova la vioară, urmat de un trio de coarde de Dvorak. Aducem un tribut marelui compozitor ungur Györgi Ligeti, în acest împlinindu-se 100 de ani de la nașterea lui, cu fantastica sonată pentru violoncel solo, interpretată de o unguroaică :)

Vom cânta și cvartetul de coarde în mi minor de Mendelssohn, iar în încheiere vom asculta ce ne șoptește vremea de afară și vom servi Vivaldi! Poate Vara, poate Toamna, cum ne va sta inima! Aici se vor întâlni în scenă Alexandra Conunova cu Fitzroy Quartet.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?