CRONICA: VeloHora 2011

Data: 18 Septembrie 2011, 10:00
Locul: Piaţa Marii Adunări Naţionale

Descriere

Un eveniment ce merită de-a dreptul să devină o tradiţie naţională, s-a desfăşurat în duminica de 18 septembrie chiar în inima Republicii Moldova – Chişinău. Peste 3 mii de ciclişti, roleri şi skateri au contribuit în acest an la petrecerea VeloHorei.

Dimineaţa, aceştia au pornit din centrul oraşului şi parcurgînd cu bicicleta aproxmativ 20 de kilometri pe bulevardele şi străzile principale din cele 5 sectoare ale Chişinăului, au format "hora" cicliştlor. Acest eveniment a fost înscris în programul de activităţi în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, bicicleta fiind un mijloc de transport ecologic şi econom. Mulţi automobilişti au renunţat în această dumincă la "căluţul" cu patru roţi în favoarea unei bicilete pentru a susţine şi a contribui, cît de puţin, la ameliorarea situaţiei ecologice din capitală. Simpli slujbaşi, businessmani, politicieni, studenţi şi elevi – toţi au fost egali în mişcarea VeloHorei.

Ordinea rutieră a fost asigurată de colaboratorii poliţiei, iar cei ce au preferat, sau au fost nevoiţi, să circule cu transportul public sau privat au reacţionat la multiplele ambuteiaje de pe străzi foarte calm şi binevoitor.

A doua parte a VeloHorei a început cu adunarea tuturor participanţilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru un show pe trambuline: Trial, Park şi Big Air, sub beat-urile celor mai renumţi DJ. Oaspeţii capitalei din Rusia, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi Germaniei, cît şi cîţiva ciclişti autohtoni, au executat back-flip-uri şi front-flip-uri pe trambulină şi rotiri la 360 de grade prin care au impresionat enorm spectatorii. Chiar şi cei mici n-au fost uitaţi – aceştia au avut un program special: "Starturi Vesele" pe biciclete şi role, şi un concurs de desen pe asfalt cu premii oferite de partenerii VeloHorei 2011.Video: Trucuri cu bicicleta


Video: Începutul cursei


Video: O secvenţă din timpul cursei


Video: O secvenţă din timpul cursei


EVENIMENT ORGANIZAT de "Gura Căinarului"

FOTO: Andrei Benimeţchii

FOTO: "45 Extreme" , "Ponomariov Vladimir"

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?