CRONICA: VeloHora 2010

Data: 19 Septembrie 2010, 12:00
Locul: Piaţa Marii Adunări Naţionale

Descriere

Pe 19 septembrie, în Chişinău a fost organizată, al doilea an consecutiv, VeloHora, cu prilejul "Zilei fără automobil", sărbătorită pe 22 septembrie. Pentru a lua parte la eveniment era nevoie să ai doar bicicletă şi bună-dispoziţie. Fiecare participant, înainte de start, a primit cîte un maiou galben cu logo-ul evenimentului, o sticluţă de apă "Gura Căinarului" şi cîte o brăţară cu număr, cu dreptul de participare la extragerea a 3 premii de cîte o bicicletă "Author" la sfîrşitul cursei.

Deşi timpul de afară nu prea dispunea ieşirilor la aer liber, VeloHora a strîns mai mult de 3 mii de participanţi. Luîndu-şi startul în Piaţa Marii Adunări Naţionale, aceştia au înconjurat oraşul parcurgînd 20 de kilometri prin sectoarele Botanica, Rîşcani, Poşta Veche şi Sculeni, iar ajungînd la punctul de plecare au fost întîlniţi cu celebra piesă "We are the Champions" a lui Queen.

Chiar şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat la cursă, dumnealui exprimîndu-şi entuziasmul faţă de acest eveniment cu speranţa "că şi la Chişinău va prinde rădăcini tradiţia de a înlocui treptat mijloacele de transport pe un mijloc foarte prietenos cum este bicicleta".

VeloHora a mai surprins participanţii şi spectatorii prin competiţia raiderilor pe Trial Park şi Big Air, care au fost evoluaţi de juriul din Ucraina şi Rusia, care la rîndul său, mai apoi au organizat şi un masterclass. Publicul a rămas foarte impresionat de show-ul bicicliştilor  care executau backflip-uri, frontflip-uri, rotiri la 360 de grade (tailwhip), sfîrşind cu un număr "mortal", care din fericire s-a terminat cu succes. Rolleri şi breakdanceri, zonă trilială pentru ciclişti, o mare horă cu Nelly Ciobanu – toate acestea au avut loc la VeloHoră. Organizatorii nu au uitat şi de cei mici, creînd pentru ei o întrecere pe biciclete pe o pistă cu obstacole şi concursul de desen pe asfalt "Eu şi prietenal mea, bicicleta".


Video: Începutul cursei


Video: O secvenţă din timpul cursei


Video: Trucuri cu bicicleta

EVENIMENT ORGANIZAT de "Gura Căinarului"
FOTO: "45 Extreme" , "Ponomariov Vladimir"

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?