CRONICA: Reggae Music Festival 2011

Data: 7 Mai 2011, 18:00
Locul: Teatrul Verde

Descriere

Teatrul Verde a găzduit sîmbătă, 7 mai 2011, primul festival de muzică reggae din Moldova. Totuşi, la concert au ajuns un număr redus de spectatori din cauza vremii destul de rece. Atmosfera paşnică era asigurată şi de reprezentanţii poliţiei, ce circulau în jur.

Primii au ieşit pe scenă muzicienii din trupa "Sweet mama`s jamma mojo juice", care au interpretat, pentru spectatorii încă puţini la număr, un şir de piese în stil reggae.

În imagini: Sweet mama`s jamma mojo juice

Apoi, în scenă au urcat muzicienii din "Rastenie Mudrosti" din Belarus.

În imagini: Rastenie Mudrosti

Trupa "Sweet mama`s jamma mojo juice" a revenit pe scenă pentru a interpreta încă cîteva cîntece. Se pare, că această, a doua evoluţie, a fost una neplanificată pentru a înlocui absenţa trupei autohtone "Ujeutro".

Organizatorii au încercat să impresioneze publicul cu dansurile braziliene "Capoeira", demonstrate de un grup de oameni. Dar, ideea a eşuat, prestaţia fiind una nereuşită şi mult sub aşteptările auditoriului.

După dansurile braziliene, pe scenă a ieşit trupa moscovită "Rapapam&dubchikidub" ce a reuşit să amuze publicul printr-o interpretare interesantă a solistului band-ului.

În imagini: Rapapam&dubchikidub

Între timp, doi reprezentanţi ai teatrului de picioroange "Der Gulliver" animau atmosfera umblînd pe picioroange printre rîndurile publicului. Spectatorii anticipau un show mai deosebit, dar aceasta n-a fost să fie.

După prestaţia "Rapapam&dubchikidub" pe scenă au urcat din nou artiştii dansurilor braziliene "Capoeira", dar şi acest număr s-a dovedit a fi unul la fel de puţin "inspirat" ca şi în prima sa evoluţie în cadrul festivalului.

Ultima trupă ce a evoluat în acea seară a fost "East Roots" (Bucuresti). Artiştii au luat un avînt, începînd recitalul cu primele acorduri ale renumitei piese "Eye of The Tiger" (http://www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4). Piesele lor, mai vioaie şi mai rapide decît cele ale trupelor precedente, au înviorat publicul şi au încălzit atmosfera, în ciuda faptului că vremea a devenit şi mai rece. Publicul a remarcat originalitatea pieselor, acestea din urmă fiind o combinaşie de stiluri reggae, jazz, rock şi dnb.

În imagini: East Roots

Solistul trupei "East Roots" l-a invitat în scenă pe Jimmy, de la "Sweet mama`s jamma mojo juice", şi împreună au improvizat cu succes cîteva piese reggae.

Ultima piesă, interpretată de "East Roots" a fost acompaniată de un show impresionant de focuri oferit de către teatrul de foc "Sansara", în întunericul ce s-a lăsat asupra Teatrului Verde.

În imagini: Teatrul de foc "Sansara"

FOTO: Andrei IulianVideo: Sweet mama`s jamma mojo juice , East Roots , Teatrul de foc "Sansara"


Video: Sweet mama`s jamma mojo juice

FOTO: Iulian Andrei

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?