CRONICA: O seară de Jazz - 17 Februarie 2011

Data: 17 Februarie 2011, 19:00
Locul: Sala cu Orga

Descriere

Pe 17 februarie, în incinta sălii cu orgă a avut loc concertul "O seară de jazz". Sala era arhiplină şi cei ce nu reuşiseră să-şi rezerveze din timp un scaun au fost nevoiţi să stea în picioare, intrarea la concert fiind gratuită.

Concertul începuse cu o scurtă prezentare a programului de evoluţie din acea seară. Pe scenă ieşise "Milo Suchomel", o trupă formată din: Milo Suchomel (sax) şi Lubos Sramek (pian) din Slovacia; Peter Dvorsky (contrabas) din Cehia şi Arek Skolik (tobe) din Polonia. După acordarea instrumentelor, cei patru din cvintetul "Milo Suchomel" au interpretat "Hey Drummer", un cîntec caracterizat în mare parte de elemente de jazz classic. Un solo la pian de Sramek a dat începutul piesei lirice "Autumn Love", în care liderul trupei avuse ocazia să-şi demonstreze măiestria la saxofon.

La sfîrşitul acesteia, Milo îl invită în scenă pe cel de-al cincilea membru al trupei, vocalistul Gabor Winand, originar din Ungaria, cu care interpretează încă două cîntece.

Apoi Milo Suchomel îl invită pe scenă pe liderul trupei autohtone "Trigon", Anatol Ştefăneţ, care iese să acompanieze trupa, dar nu înainte să le înmîneze un cadou ce stîrneşte zîmbetele şi aplauzele publicului – un ulcioraş cu vin. În timpul interpretării piesei "Caravana", cunoscute în mediul admiratorilor jazz-ului, Ştefăneţ impresionează publicul printr-o prestare interesantă la vioară. Ulterior, urmează o piesă "Tudoriţa", a trupei "Trigon", la sfîrşitul căreia moldoveanul coboară din scenă. Interpretarea piesei "Montreal" stîrneşte aplauzele furtunoase ale celor din sală fiind încîntaţi de solo-ul virtuos la saxofon.

Concertul s-a sfîrşit cu ieşirea tuturor muzicienilor pe scenă. Anatol Ştefăneţ i-a îndrumat pe artiştii din "Milo Suchomel" să guste vinul moldovenesc chiar din ulcioraşul cadou.


Video: Piesa "Autumn Love"


Video: Piesa "Caravana"


Video: Piesa "Tudoriţa"


Video: Piesa "Tudoriţa"

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?