CRONICA: Concertul "Scorpions" la Chişinău

Data: 14 Octombrie 2010, 18:00

Descriere

Pe 14 octombrie 2010, la stadionul Zimbru din Chişinău, a avut loc concertul legendarei trupe Scorpions. După o carieră de 45 de ani, celebra trupă germană se retrage, dar nu înainte de a lansa noul său album "Sting in The Tail" şi de a susţine un turneu mondial de adio.

Îmbulzeala de la intrarea pe stadion şi vremea rece nu i-au oprit pe cei aproape 20 de mii de spectatori să vină la concert. Cu toate acestea, forţele de ordine şi organizatorii au reuşit să asigure securitatea publicului şi muzicienilor la maxim.

După multă aşteptare, Scorpions au ieşit în sfîrşit pe scenă la orele 20:20, cu incendiarul hit din noul album – "Sting in The Tail". După al doilea cîntec solistul Klaus Meine a salutat publicul în română cu "Bună seara, Moldova!". Apoi a urmat "The Zoo", în care chitaristul Mathias Jabs a imitat sunetele animalelor, iar Klaus a aruncat în public beţişoarele de la tobe, ceea ce i-a exaltat şi mai mult pe fani. Bateristul, James Kottak, şi-a dezbrăcat tricoul, fiind înfierbîntat, iar în timpul interpretării unei secvenţe instrumentale el a scos steagul Moldovei şi fluturîndu-l l-a agăţat, ca pe un fular, pe gîtul lui Klaus Meine.

Balada "The Best is Yet to Come", din ultimul album, a fost acompaniată de lumina brichetelor şi a telefoanelor mobile din audienţă. În timp ce publicul din "parter" şi "fan zone" dansa, Klaus i-a îndeamnat pe fani să cînte această piesă cu el fără aconpaniment muzical, după care le-a mulţumit în limba română.

Probabil cel mai emoţionant moment, în care absolut toţi au început să cînte, a fost reprezentat de mult aşteptata piesă "Wind of Change". Se pare că nu a rămas nici o persoană care să nu interpreteze cuvintele acestui cîntec.

Scorpions au uimit publicul şi cu solo-ul la tobe "Kottak Attack" al lui James Kottak, care, rămînînd singur pe scenă, a încins show-ul "flirtînd" cu publicul. În paralel, pe ecrane erau arătate secvenţe din clipurile albumurilor "Fly to the rainbow", "Love drive", "Animal magnetism", "Blackout", "Crazy World", "Face the heat". Înfierbîntîndu-se, James bău bere şi strigînd "Moldova, you kick ass!", se întoarse la public cu spatele şi îşi dezbrăcă tricoul, pe care era scris "Rock and Roll forever", pentru a-şi arăta tatuajul cu aceeaşi inscripţie.

Piesa "Big City Night" i-a făcut pe spectatori nu doar să danseze şi să sară, dar şi i-a amuzat prin faptul că pe ecran scria "Chisinao". Între timp, Klaus Meine a preluat şi el chitara şi împreună cu ceilalţi trei chitarişti a interpretat o secvenţă instrumentală, după care împreună au mulţumit celor prezenţi şi au plecat după culise. S-au stins luminile pentru un scurt timp şi fanii au început îmdată să scandeze "Scorpions!" cu speranţa ca ei să revină pe scenă. Aşa şi a fost să fie – Scorpions au revenit pentru a interpreta celebra piesă "Still Loving You". Tribunele s-au ridicat deja în picioare şi se leagănau după ritm, iar cei din "parter" şi "fan zone" dansau încîntaţi.

Ultima piesă prezentată de muzicieni în acea seară a fost "Rock You Like a Hurricane", care a făcut mare zarvă şi zbînţuială în public. Mulţumind îndelungat tuturor, ei au sărutat penele de la chitarele sale şi le-au aruncat fanilor entuziasmaţi, după care s-au retras după culise. În acest mod a fost finalizat concertul care pentru mulţi dintre spectatori a devenit cel mai tare eveniment văzut vreodată.

"... The best is yet to come! ..."

Concertul Scorpions la Chişinău!
Pe 14 octombrie 2010, la stadionul Zimbru, a avut loc concertul legendarei trupe Scorpions. După o carieră de 45 de ani, celebra trupă germană se retrage, dar nu înainte de a lansa noul său album "Sting in The Tail" şi de a susţine un turneu mondial de adio.
Îmbulzeala de la intrarea pe stadion şi frigul nu i-au oprit pe cei aproape 20 de mii de spectatori să vină la concert. Cu toate acestea, forţele de ordine şi organizatorii au reuşit să asigure securitatea publicului şi muzicienilor la maxim.
După multă aşteptare, Scorpions au ieşit în sfîrşit pe scenă la orele 20:20, cu incendiarul hit din noul album – "Sting in the Tail". După al doilea cîntec solistul Klaus Meine a salutat publicul în română cu "Bună seara, Moldova!". Apoi a urmat "The Zoo", în care chitaristul Mathias Jabs a imitat sunetele animalelor, iar Klaus a aruncat în public beţişoarele de la tobe, ceea ce i-a exaltat şi mai mult pe fani. Bateristul, James Kottak, şi-a dezbrăcat tricoul, fiind înfierbîntat, iar în timpul interpretării unei secvenţe instrumentale el a scos steagul Moldovei şi fluturîndu-l l-a agăţat, ca pe un fular, pe gîtul lui Klaus Meine.
Balada "The best is yet to come", din ultimul album, a fost acompaniată de lumina brichetelor şi a telefoanelor mobile din audienţă. În timp ce publicul din „parter" şi „fan zone" dansa, Klaus i-a îndeamnat pe fani să cînte această piesă cu el fără aconpaniment muzical, după care le-a mulţumit în limba română. Totuşi, momentul în care absolut toţi au început să cînte a fost reprezentat de mult aşteptata piesă "Wind of Change".
Scorpions au uimit publicul şi cu solo-ul la tobe al lui Kottak, care, rămînînd singur pe scenă, a încins show-ul "flirtînd" cu publicul. În paralel, pe ecrane erau arătate secvenţe din clipurile albumurilor "Fly to the rainbow", "Love drive", "Animal magnetism", "Blackout", "Crazy World", "Face the heat". Înfierbîntîndu-se, James bău bere şi strigînd "Moldova, you kick ass!", se întoarse la public cu spatele şi îşi dezbrăcă tricoul, pe care era scris "Rock and Roll forever", pentru a arăta publicului tatuajul său cu aceeaşi inscripţie.
Piesa "Big city night" i-a făcut pe spectatori nu doar să danseze şi să sară, dar şi i-a amuzat prin faptul că pe ecran scria "Chisinao". Între timp, Klaus Meine a preluat şi el chitara şi a format un cvartet de chitarişti ce au interpretat o secvenţă instrumentală, după care Scorpions au mulţumit celor prezenţi şi au plecat după culise. S-au stins luminile pentru un scurt timp şi fanii au început îmdată să scandeze "Scorpions!" cu speranţa ca ei să revină pe scenă. Aşa şi a fost să fie – Scorpions au revenit pentru a interpreta celebra piesă "Still loving you". Tribunele s-au ridicat deja în picioare şi se leagănau după ritm, iar cei din "parter" şi "fan zone" dansau încîntaţi.
Ultima piesă prezentată de muzicieni în acea seară a fost "Rock you like a hurricane", care a făcut mare zarvă şi zbînţuială în public. Mulţumind îndelungat tuturor, muzicienii au sărutat penele de la chitarele sale şi le-au aruncat fanilor entuziasmaţi, după care s-au retras după culise. În acest mod a fost finalizat concertul care pentru mulţi dintre spectatori a devenit cel mai tare eveniment văzut vreodată.
The best is yet to come!

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?