CRONICA: Concert Phoenix - 1 Septembrie 2010

Data: 1 Septembrie 2010, 15:00
Locul: Scuarul Teatrului de Opera si Balet

Descriere

Concertul din 1 septembrie a fost un eveniment aşteptat de mulţi dintre locuitorii Chişinăului şi Moldovei. Acest fapt s-a datorat în primul rînd legendarei trupe româneşti Phoenix, dar şi a celorlalte trupe care au cîntat în acea zi.

Concertul a fost deschis de către Dubas – o trupă relativ puţin cunoscută care a oferit publicului cîteva piese în stil electronic. A urmat apoi Studio One care a înviorat un pic atmosfera, intepretînd mai multe piese ştiute de către fanii săi.

Apoi pe scenă a ieşit Snails – bine cunoscută amatorilor de indie-rock. Ei au cîntat aproximativ o oră, timp în care numărul de spectatori a crescut considerabil şi atmosfera s-a încălzit de-a binelea, îndeosebi în timpul piesei "Nu-mi pasă", cînd s-a început zbînţuiala multora.

Cătălin Josan a avut nenorocul să înceapă ploaia în timpul prestaţiei sale. Totuşi, chiar dacă mai mulţi spectatori s-au ascuns sub acoperişul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, el a reuşit să creeze o atmosferă placută.

Ploaia s-a mai calmat şi pe scenă a urcat Gîndul Mîţei. Ei au interpretat cunoscutele lor piese – "La Ciocana", "Semafor", "Opţiunea ta" şi altele, iar piesa "Şi-aşa-mi vine" a fost cîntată de o mare parte din public. Merită de menţionat şi curcubeul care a apărut frumos pe cer după ce s-a oprit ploaia.

Au urmat Şuie Paparude, oaspeţii din România care cîntau pentru prima dată în Moldova. Ei au venit cu melodii electronice, cu elemente de DnB şi dubstep, şi au uimit o parte dintre cei care i-au auzit atunci pentru prima dată. Prestaţia a fost una bună, publicul chemîndu-i la bis.

S-a întunecat deja de-a binelea în momentul în care a apărut Alternosfera pe scenă. Cei care urmau să se zbînţuie s-au adunat mai aproape de primele rînduri, iar restul au rămas mai în spate într-o atmosferă ceva mai relaxată, ascultînd atît piesele mai vechişoare ca "Wamintirile", cît şi cele de pe albumul "Visători cu plumb în ochi". Se pare că Marcel, solistul trupei, era foarte concentrat la ce cînta, motiv pentru care, probabil, nici n-a prea comunicat cu publicul.

În sfîrşit, în jurul orei 22:00, a ieşit trupa Phoenix – moment aşteptat cu nerăbdare de foarte mulţi fani. Ei au început recitalul cu piesa instrumentală "Ciocîrlia", iar peste scurt timp piesa "Nunta" i-a înviorat absolut pe toţi cei prezenţi la concert. Au urmat apoi "Fata verde", "Anule hanule", "Strunga", "În umbra marelui Urs" şi alte cîntece devenite deja celebre pentru mulţi. Punctul culminant a fost marcat de piesa "Negru Vodă", savurat în întregime de spectatori. Ea trebuia să încheie concertul, însă datorită insistenţei publicului, Phoenix totuşi a ieşit la bis ca să mai interpreteze o ultimă piesă – "Invocaţie".

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?