The Motans

Video

Informații

Nume:The Motans
Evenimente trecute:The Motans la Chișinău
Evenimente viitoare:Nistru Fest’24

The Motans (nume la naştere Denis Roabeş, n. 2 august 1989) este un cântăreţ, compozitor şi textier din Republica Moldova. Artistul şi-a lansat pe 7 martie 2018 albumul de debut My Gorgeous Drama Queens. Printre piesele incluse pe disc se numără „August”, „Nota de plată”, „Versus”, „Drama Queen”, „Friend Zone”, „1000 RPM”, dar şi „Weekend”, piesa lansată împreună cu Delia şi care a depăşit 31 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Viaţa şi cariera
 1989–2014
Denis Roabeş s-a născut pe 2 august 1989, în Republica Moldova. După absolvirea liceului, a lucrat ca specialist în marketing şi vânzări şi a trăit şi lucrat trei ani în Moscova. În 2014 s-a întors acasă în Republica Moldova pentru că a înţeles că marketingul nu este ceea ce îşi doreşte să facă în viaţă.

Numele de scena îşi are originea în visele artistului. Înainte de a-şi începe cariera muzicală, Denis a visat doar motani şi pisici în fiecare noapte timp de şapte ani. Când a început să cânte, aceste vise au dispărut şi, din acest motiv, şi-a ales numele The Motans. După ce şi-a dat seama că visul său era un semn şi că nu trebuie să abandoneze dorinţa de a fi artist, şi-a început cariera muzicală în 2015. 

2015–2018
Primul său single, „Tu” a fost lansat pe YouTube în februarie 2016 dar fără prea mult succes. După ce a lansat piesa „Versus” în august 2016, The Motans a intrat în atenţia vlogger-ului român Matei Dima alias BRomania. Acesta l-a contactat pe artist şi l-a ajutat să se lanseze şi să se promoveze în România.  Single-ul „Versus” a fost scris în trei zile şi a reprezentat pentru The Motans tranziţia din Moldova în România dar şi prima dată când a apărut în clasamentele muzicii româneşti.

The Motans s-a întors cu un nou single de succes la începutul lui 2017. Piesa „Weekend” a fost realizată în colaborare cu Delia şi a strâns aproape jumătate de milion de vizualizări la doar câteva ore după lansare.  Single-ul a fost compus de The Motans şi produs de Alex Cotoi.

În 2018, The Motans a lansat câteva melodii care sunt apreciate de public şi difuzate intens la radio-urile şi televiziunile muzicale. După „Nota de plată”, Inna şi The Motans s-au reunit pentru o nouă colaborare la „Pentru că”. Cu peste 21 de milioane de vizualizări pe YouTube, single-ul a fost difuzat intens pe posturile de radio din România, ajungând în fruntea topurilor conform Media Forest. Primul single al lui Inna cu The Motans, „Nota de plată”, a strâns aproape 27 de milioane de vizualizări. De asemenea, în 2018, artistul a colaborat pentru prima data cu Irina Rimes la piesa „Cel mai bun DJ”, compusă de cei doi şi produsă de Alex Cotoi.

Single-urile „Înainte să ne fi născut”, „Rămâi” cu Delia, „Poem” cu Irina Rimes, „Valuri Mari” şi „Bine Indispus” au avut un succes remarcabil, atât în media ​​digitala, cât şi la radio şi au ocupat primele locuri în topurile muzicale. Pe 1 septembrie 2018, The Motans a susţinut un recital la Gala Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov. 

2019–2021
În 2019, The Motans a câştigat trei premii la The Artist Awards: YouTube Awards, Best Song ("Poem" cu Irina Rimes) şi Best Collaboration ("Poem" cu Irina Rimes). Piesa „Poem” a strâns peste 46 de milioane de vizualizări pe YouTube şi a ajuns pe locul 1 în Summer Chart Media Forest. În 2019, The Motans a susţinut The Motans Grand Concert, primul concert sold-out la Arenele Romane din Bucureşti şi la care au participat peste 5.000 de spectatori. 

Al doilea album al lui The Motans a fost My Rhythm & Soul. Albumul cu 12 piese a fost lansat pe 13 august 2020 de către Global şi include colaborarea cu Irina Rimes la hit-ul „Poem” şi „Saint Loneliness”, un featuring atipic cu Marea Neagră.  Toate melodiile au fost compuse de The Motans şi produse de Alex Cotoi, Viky Red, Marcel Botezan & Sebastian Barac, Vlad Lucan, Vladimir Coman şi Achi Petre. 

În octombrie 2020, The Motans şi Emaa au lansat piesa „Insula”,  care a intrat imediat în Top 10 Shazam România şi Media Forest şi care are peste 9 milioane de vizualizări pe YouTube. 

Single-ul din 2021, „Vara în care m-ai găsit”, o colaborare cu PAX, a rămas în topurile muzicale de specialitate din ţară încă de la lansare.  Piesa a rămas 14 săptămâni în Top 10 Media Forest.

În 2021, The Motans a câştigat premiul pentru Best Live Act la The Artist Awards, un eveniment muzical anual desfăşurat în România, organizat de Big Events în parteneriat cu Opera Română Craiova. 

Acest articol folosește material din articolul Wikipedia The Motans, care este publicat sub licența Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?