Despre starea de zbatere: Concert Pinholes & Cosmos în Buzunar

Imagini

  • Despre starea de zbatere: Concert Pinholes & Cosmos în Buzunar

Informații

Data: 22 Aprilie 2023, 19:00 Sâmbătă
Locul:Artcor (str. 31 august 1989, 137)

Descriere

Despre starea de zbatere: muzică de suspin cu Pinholes și Cosmos în Buzunar live in Artcor, Chișinău.

Pinholes (RO) – Alternative Rock
Pinholes s-au format în 2011, iar albumul de debut Zmei a apărut în 2013. Piese precum Avem un Loc sau Poza au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Până la sfârșitul anului, potențialul trupei a început să fie recunoscut prin două premii oferite de revista Sunete și de site-ul Metalhead (Best Alternative Newcomer – Metalhead Awards ediția 2013).
Începând cu 2014 Pinholes au devenit o constantă în circuitul cluburilor, pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat Era Pietrelor Neșlefuite, titlul fiind inspirat de către poezia „La Lecție” a poetului Marin Sorescu. Al doilea album a adus un sunet mai experimental comparat cu Zmei, simțindu-se influențele post-rock, art-rock sau shoegaze pe piese precum Balada Împăratului Ros sau Hena.
În ciuda stilului dramatic și a versurilor încăpățânat melancolice, Pinholes și-au creat o bază de fani atrasă de izul melodramatic al rockului alternativ. Păstrând constantă ideea de a lansa un nou material odată la doi ani, 2017 aduce pentru Pinholes 2 Ep-uri: Sputnik și 3 moduri de omorât timpul (live în studio).
În 2019 Pinholes lanseaza albumul live acustic Haotic 3 și un nou album full lenght numit – Dorumetru. Titlul albumului este dat de un concept al sculptorului Valentin Vârtosu [Rep. Moldova] - Dorumetrul - Aparat de măsurat dorul, încercarea de a aduce în formă fizică a unui sentiment abstract, pur emoțional.
Dorumetru caută în 12 piese fragilitatea amintirilor, dorului și sentimentul de izolare în lipsa lor și aduce pentru prima oară o colaborare cu alți muzicieni, precum Bobo Burlăcianu, Ada Milea și Ștefan Panea.
În 2020 lovește pacostea globală, iar ceea ce trebuia să fie cel mai bun an din istoria trupei se transformă în liniște. EP-ul Muzică de lift Durere Fantomă cade fără să scoată nici un sunet când lovește pământul.
Membri:
Vladimir Ivanov – Voce/chitară
Andrei Gheo – Chitară
Vlad Vârtosu – Voce/chitară
Robert Moțoc – Tobe
Sergiu Ivanov – Chitară bas
Discografie:
2013 – Zmei
2015 – Era Pietrelor Neșlefuite
2017 – Sputnik EP
2019 – Dorumetru
2020 – Muzică de Lift Durere Fantomă EP
Video:
Poza (ZMEI) - http://bit.ly/2kgWGzx
Avem Un Loc (ZMEI) - http://bit.ly/2lk9O7T
Durere Fantomă - https://youtu.be/z7J_gU8giCM
Meandre - http://bit.ly/2oYCCnp
Zagadka (Dorumetru) - https://youtu.be/It81ql0vbwI
FB - http://bit.ly/2lkfqPk
Instagram - http://bit.ly/2kmboaM
Youtube - http://bit.ly/2kHT50F

Cosmos în Buzunar (MDA) - Synth wave/ Synth pop
Proiectul muzical Cosmos în Buzunar a fost fondat în iarna anului 2016, la Chișinău, la inițiativa a doi prieteni: Pavel Olari și Adrian Roșca, și debutează în cadrul concursului Pot Music, T5 Bar, Chișinău. Din start, formația Cosmos în Buzunar s-a remarcat ca un produs local neordinar și unical.
Primii ani de activitate a proiectului sunt marcați de căutări, colaborări și experimente muzicale necontenite, de la o simplă formulă acustică: chitară, vioară, voce, cajon - la un full band care îmbrățișează genuri muzicale ca indie, folk și alternative rock. Pasiunea pentru muzică, deschiderea spre nou și internațional este forța motrică a proiectului.
Anul 2018 reprezintă un nou început, proiectul părăsește formula acustică lansându-se în muzica electronică. Transformarea radicală a fost o consecință a spiritului explorator al membrilor fondatori, Pavel Olari și Adrian Roșca, care în căutarea unei sonorități noi au început să experimenteze cu diverse instrumente electronice cum ar fi sintetizatoare analogice, instrumente grove-box etc. Astfel, conceptul proiectului s-a reformulat, orientându-se spre genuri precum: synth wave - synth pop, mai târziu IDM, progressive techno, electronica, ambient.
Proiectul muzical Cosmos în Buzunar a evoluat pe scenele din Republica Moldova și România, organizând concerte solo și de grup, evoluând pe o scenă cu trupe precum: Alternosfera, Trisomie 21, Via Dacă, The Wax Road, Denorm, Delta Pe Obraza etc.
În viziunea muzicienilor Cosmos in Buzunar este un proiect artistic multilateral, a cărui necesitate s-a născut din dorința de a explora și găsi o identitate și mijloace de expresie artistice individuale, atât muzicale, cât și vizuale.
La moment, membrii proiectului Cosmos în Buzunar lucrează la primul său album de studiou și coordonează alte 2 subproiecte: Cosmos Factory a cărui scop este colaborarea cu diverși muzicieni locali, și subproiectul UNDE care se organizează în cadrul centrului creativ Artcor din Chișinău și este o simbioză dintre sunet, proiecții vizuale și tehnologii IT.
Membri:
Pavel Olari - solistul formație, multi instrumentalist, producător, artist vizual
Adrian Roșca - multi instrumentalist, inginer de sunet, producător, sound designer
Laurețiu Cotaga - multi instrumentalist, back vocals, IT.
Video:
Event Horizon - https://youtu.be/AAYpO2LmAV4
There is no war in my head - https://youtu.be/V2LXQEva-Zw
This is so Strange - https://youtu.be/LEIGYR2dVw8

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?