Spectacolul "Bobinarium"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 20 Ianuarie 2019, 11:00 Duminică
Preț: 50 - 100 lei
Telefon Informații: 060609224

Descriere

BOBINARIUM
Premieră pentru Moldova!
Spectacol non-verbal

*Notă / UPD
Spectatorii noștri recomandă să ignorați directiva de la 0 la 3 ani, susținând că spectacolul e pentru copii până la 99+ :))

Durata spectacolului 30 min.
Autor spectacol: Sava Cebotari
Interpreți: Inna Cebotari și Marcela Nistor

Spectacolul a fost realizat în urma Workshop-ului Bebe Teatru, facilitat de coregraful și regizoarea Barbara Fuchs și Emily Welther (Germania).
Organizator: Compania Teatrală Sava Cebotari

Timp de 30 de minute, spectatorii (copii, părinți și bunici), vor deveni martori și participanți ai unui act teatral, în care nu există subiect, dar în care lucrurile și cele mai obișnuite obiecte devin magice, formând, în mâinile actrițelor, o lume plină de sensuri.

Creând spectacolul Bobinarium (din limba franceză bobinage), regizorul Sava Cebotari și-a pornit căutările de la ideea îmbobinării ghemurilor de lână sau, dimpotrivă, a despletirii articolelor tricotate: pulover, mănuși, pătură. Obiecte de o gamă largă de culori, facturi și întrebuințări își află loc în scenă. Important este procesul și transfigurarea unor forme în altele, ritmul clar definit a tot ceea ce se întâmplă în fața copiilor. Dinamica acțiunilor, plasticitatea corpului (elemente ale baletului modern), culoarea, forma și textura lucrurilor din mâinile actrițelor, o bogată paletă de sunete, pauzele și liniștea, toate acestea creează o multitudine complexă de emoții.

Un aspect important este discursul. Spectacolul se joacă cu o atitudine „serioasă”, la fel ca și pentru adulți, dialogul se creează fără drăgălășenii adesea quasi-impregnate în relația cu copiii. Actrițele comunică cu ei de la egal la egal, cu considerație, nu îi distrează, ci îi atrag în joc. De menționat că spectacolul nu este interactiv, nu presupune implicarea directă a spectatorului, de aceea va fi pe placul atât al copiilor sociabili, cât și al celor mai timizi. Vă veți regăsi într-un teatru cameral la distanța unui braț întins de scenă. O astfel de „proximitate” vă va răscoli cu certitudine imaginația!

Ce se ascunde sub pătura de lână? Oare ce mai tăinuiesc actrițele? Cu ce o să-l mai atragă pe copilul dumneavoastră în acțiunea care se înfiripă pe scenă?

Această experiență teatrală va fi un stimulent excelent pentru a construi o relație plină de dragoste și înțelegere cu bebelușul dumneavoastră de la vârsta cea mai fragedă.
Spectacolul dat vă va inspira sigur și vă va încuraja să vă jucați acasă cu copilul, folosind cele mai simple mijloace pe care le aveți la îndemână.

Ca formă, spectacolul „Bobinarium” este o fascinantă lecție de artă pentru bebeluși, e primul lor contact cu lumea teatrului, unde un preș se poate transforma într-un spațiu de adevărată acțiune scenică.

Este un spectacol purtător de iubire.
O magică lucrare camerală pe care nicidecum nu trebuie să o ratați!

Spectacolul este conceput pentru un număr mic de spectatori!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?