DOR de Chișinău

Imagini

Informații

Data: 17 - 18 August 2024
Preț: Intrare liberă
Locul:Strada pietonală "Eugen Doga"
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:DOR de Chișinău
Începutul evenimentului:17 August 2024

Descriere

Festivalul „DOR de Chișinău”, Ediția I - Chișinăul se pregătește să-și întâmpine diaspora acasă!
Primăria Municipiului Chișinău anunță desfășurarea primei ediții a Festivalului „DOR de Chișinău”, un eveniment menit să celebreze Zilele Diasporei, care se desfășoară anual la sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august. În perioada 17-18 august 2024, strada pietonală „Eugen Doga” va deveni spațiu de întâlnire pentru toți cei care simt dorul de a reveni acasă.
Festivalul „DOR de Chișinău” are menirea de a aduce împreună, în inima țării, moldovenii de pretutindeni și de a pune în valoare bogăția culturală și conexiunile puternice cu țara și capitala, care nu slăbesc indiferent cât de departe s-ar afla cetățenii noștri. Așteptăm acasă diaspora din întreaga lume pentru a consolida legăturile și a împărtăși experiențe frumoase.
Programul festivalului include recitaluri ale artiștilor originari din Moldova, îndrăgiți atât în țară, cât și peste hotare, expoziții de artă, întâlniri cu scriitori și târguri de meșteșugari și artizani, ateliere creative și proiecții de film.
Pentru toți cei care revin acasă „DOR de Chișinău” reprezintă mai mult decât un simplu eveniment cultural – este o călătorie emoțională către rădăcini, este plăcerea de a simți gustul autentic al mâncării ca la mama acasă, de a revedea chipurile familiare ale celor dragi.
La finalul festivalului, toți participanții vor fi invitați la o horă a diasporei, simbol al unității.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?