Meteor Shower 3

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 11 August 2018 Sîmbătă
Preț: Intrare liberă
Locul:Parcul "Valea Morilor"

Descriere

Ăsta e evenimentul ăla care încă nu ne-a reușit. Ba ploua ba era înnourat dar din această cauză s-a transformat într-o ieșire sub stele sau sub cerul liber cu prietenii.

Nu este un eveniment organizat, nu te costă nimic și nu există sponsori (încă)

Este o recomandare. Ia-ți chitara, narghileaua, pătura, muzica, prietena, prietenul, prietenii sau chiar familia și vino să te bucuri de liniște și de o noapte din ultima lună de vară.

Cât despre noaptea pereseidelor:
Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute şi pentru că pot fi observate în perioada concediilor şi a vacanţelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

În perioada 10 - 15 august, curentul de meteori Perseide este foarte activ, iar momentul de activitate maximă va fi anul acesta în noaptea de miercuri spre joi, după ora 22.00, ora României. În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulţi meteori.

Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii până dimineaţa. Orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelaţia Cassiopeia (între Cassiopeia şi Perseu) este o "perseidă".

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Astfel, din oraşele mari nu se pot observa mulţi meteori. Potrivit specialiştilor în astfel de fenomene, cel mai bun loc de observaţie este de la ţară şi de la munte, însă perseidele pot fi observate şi de la marginea oraşelor mari.

Persoanele care vor observa perseidele din zonele cu cer curat pot vedea maximum 100 de meteori pe oră, iar cele care vor privi acest fenomen astronomic din oraşe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Pentru vedea meteori, cei interesaţi nu au nevoie de un instrument astronomic. Le trebuie însă un sac de dormit sau un şezlong, pe care să stea întinşi, dar şi îmbrăcăminte groasă având în vedere că uneori nopţile de august pot fi răcoroase.

Pentru a vedea cât mai mulţi meteori, este nevoie ca persoanele interesate să privească cerul cel puţin o oră. Cu cât vor observa mai mult, cu atât vor vedea mai mulţi meteori. Totuşi, aceştia trebuie să ia şi pauze scurte pentru a se dezmorţi, după cum recomandă specialiştii Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?