DizABILITY Social Economic FEST

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 15 Septembrie 2018, 10:00 - 14:00
Preț: Intrare liberă

Descriere

TOATĂ LUMEA BUNĂ se invită la dizABILITY Social Economic FEST ” - un eveniment unic, care are ca scop promovarea abilităților și talentelor a persoanelor cu dizabilități, precum și să valorificarea potențialul economic, social și politic a acestor oameni pentru bunăstarea țării.

Evenimentul este organizat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova - "Abilități Europene fără limite" în parteneriat cu Rețeaua Națională a Femeilor cu Dizabilități din Moldova, cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și European Fund for Southeast Europe în Republica Moldova!

Deoarece dreptul la o activitate economică, la o afacere proprie, ca o oportunitate de a-și dezvolta talentele și abilitățile, reprezintă un pilon pentru dezvoltare democratică a statului, dorim să desfășuram acest eveniment anume la data de 15 septembrie 2018, când toată lumea sărbătorește Ziua Internațională a Democrației.

Prin acest eveniment unic tindem să spargem stereotipurile și să eliminăm barierele: sociale, economice și politice legate de persoanele cu dizabilități în Republica Moldova. Dorim să demonstrăm că persoanele cu dizabilități sunt membri cu drepturi depline ai societății, care pot și vor să-și aducă o contribuție valoroasă la țării.

Scopul acestui eveniment este de a acorda atenție potențialului economic și social al persoanelor cu dizabilități, nu numai ale societății, ci și Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova.

Evenimentul va conține 6 departamente separate unite sub genericul: Descoperă abilitățile persoanelor cu dizabilități!

1. Iarmarocul Organizațiilor din domeniul promovării abilitaților persoanelor cu dizabilități
Iarmaroc, îmbinat cu sărbătorile de iarnă, la care se vor aduna sub același acoperiș diverse Organizații, care apără și promovează drepturile și abilitățile persoanelor cu dizabilități. Va avea loc un schimb de experiența și de idei, se vor crea parteneriate noi și strategii comune de lobi și advocacy.

2. Tîrgul ideilor de afacere și al companiilor social orientate
Un târg dedicat promovării antreprenoriatul social ca opțiune pentru consolidarea capacităților financiare a asociațiilor obștești, dar și promovare ideilor de afaceri social orientate și al agenților economici, care realizează diverse programe de încadrare în câmpul muncii a persoanelor din diferite categorii social vulnerabile.

3. Tărgul “HandMade Ability”
Targul lucrarilor meșterilor și meșteriților handmade cu dizabilități din Republica Moldova, la care va fi posibil de a admira și de procurat diverse produse confecționate manual cu multă dragoste și talent. În cadrul evenimentului va fi organizat un spectacol de prezentare a colecției de bijuterii ECO sub marca “HandMade Ability” , confecționate de către meșterițele hand made cu dizabilități.

4. Expoziția Fotografiilor “Femeile cu dizabilități – de la dizabilitate la abilitate!”
O expoziție foto realizată sub genericul ”Avem abilități - dorim posibilități” dedicată femeilor cu dizabilități care demonstrează că dizabilitatea nu este un obstacol pentru a deveni lideră, dar și pentru realizarea viselor proprii.

5. Incluziunea prin Arta – Talentul șterge barierele!
În cadrul acestei sesiuni persoanele cu dizabilități își vor manifesta talentele în domenii de artă! În cadrul acestui departament vor fi prezentate diverse numere artistice îmbinate cu dragoste și talent.

6. Dialog deschis cu mass media
la o cană de ceai cu femeile ce sparg stereotipurile și demonstrează că dizabilitatea nu este un obstacol pentru a deveni lideră și a contribui activ la dezvoltarea comunității, dar și pentru realizarea viselor proprii. Reprezentanții mass-media vor fi invitați la o discuție cu femei puternice, curajoase, pozitive ce activează pentru ași depăși limitele, a sparge stereotipurile, a contribui activ la dezvoltarea economică și socială a țării.

La acest eveniment inedit vor fi invitați personalități din domeniul politic, social și cultural. Reprezentanți ai Ministerelor, Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova vor fi alături în această zi importantă. Vor evolua artiști din diverse ramuri ale artei, alături de talentele persoanelor cu dizabilități.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?