VIRSKI - Ansamblul de dansuri

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informații

Data: 2 Martie 2018, 18:00 Vineri
Preț: 300 - 500 lei
Telefon Informații: 060 889 089 / 068 999 608

Descriere

Ansamblul Academic Naţional de dansuri ,,PAVEL VIRSKI” / Ucraina

Istoria ansamblului începe în anul 1937, fiind fondat de Pavel Virski și Nicolai Bolotov. Peste 3 ani este reorganizat în Ansamblul de cântece și dansuri din Ucraina, iar în anul 1951este în formula de Ansamblul de Stat de dans ucrainean.

Obiectivul principal al Ansamblului Academic Naţional de dansuri ,,Pavel Virski” este de a aduna, a studia și a conserva tradițiile naționale, obiceiurile și ritualurile poporului ucrainean, stabilirea pe baza aceastora a repertoriului colectivului. Pe parcursul îndelungatei activităţi artistice maeştri coregrafi au creat mai multe programe de concert, compoziții coregrafice spectaculoase, care s-au bucurat de o înaltă admiraţie şi apreciere. Frumoasele tradiţii, cele de promovare a tezaurului coregarfic ucrainean, au fost continuate şi de Miroslav Vantuh, artist al poporului din Ucraina, laureat al Premiului Naţional ,,Taras Şevcenko”, care a preluat conducerea ansamblului în anul  1980.

Pe parcursul anilor Ansamblul Academic Naţional de dansuri ,,Pavel Virski” a întreprins turnee în multe ţări ale lumii, obţinând şi numeroase premii la festivaluri naţionale şi internaţionale. Frumuseţea dansurilor ucraineşti, virtuozitatea şi profesionalismul dansatorilor au fost admirate în peste 60 de ţări. În ultimii ani semnează mai multe contracte de lungă durată cu prestigioase companii internaţionale. Printre acestea şi cel cu „Colombia Aritst Management Incorporated”, în baza căruia a susţinut 72 de concerte în 58 de orașe din SUA și Canada, în faţa a peste 100 de mii de spectactatori. Cu siguranţă, publicul spectator, prezent la divertismentul-coregrafic al Ansamblului Academic Naţional de dansuri ,,Pavel Virski” pe data de 2 martie, ora 18.00, la Palatul Naţional ,,Nicolae Sulac” va trăi revelaţia unei  seri muzicale deosebite. Este primul spectacol la Chişinău al prestigiosului ansamblu din Ucraina.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?