La La Play Munții Moldovei

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 14 August 2018, 19:00 Marți
Preț: Intrare liberă
Locul:Duruita Camping

Descriere

Stâncile sau toltrele Prutului, ce se întind pe o porțiune de 200 km pe teritoriul nord-vest al Moldovei, reprezintă un fenomen unic în lume. Formaţiunile calcaroase conţin rămăşiţe de corali, moluşte, scoici, alge şi organisme marine care umpleau, acum 10-20 de milioane de ani, Marea Sarmatică. Dorim să promovăm această perlă, prea puțin știută de societate, printr-un concert inedit la campingul Duruita din satul Duruitoarea Veche, cu începere de la 19.00.

Expediția de Muzică Clasică "La La Play" ediția 2018 va porni în marea aventură "Drum de Dor!"

Expediția de Muzică Clasică "La La Play" va parcurge un #drumdedor în perioada 13 -25 august. Timp de 12 zile, 16 tineri muzicieni, jurnaliști, fotografi și regizori vor traversa 2000 km. Pe parcursulacestui drum de dor, tânăra echipă va realiza 12 inițiative culturale în 12 locații din Moldova, România și Ucraina. Proiectul La La Play #drumdedor, are drept scop de a reflecta prin artă 12 subiecte sociale într-un mod ce unește inimi.

"În 2016 am înțeles că trebuie să ieșim din Chișinău și să mergem în zonele unde oamenii nu au șansa să asculte muzică academică, așa s-a născut La La Play, un proiect pe care îl iubim mult și care ne-a învățat multe lucruri. Prin această expediție, valorificăm potențialul artei de a crea punți și vocifera anumite subiecte actuale despre care uneori uităm să vorbim", a punctat Andriano Marian, directorul Moldovan National Youth Orchestra și managerul proiectului.

Toate concertele din cadrul proiectului se vor desfășura în aer liber, în locuri unde în mare parte nu a răsunat încă niciodată muzică clasică pentru circa 5000 de spectatori din 3 țări.

Proiectul are drept ca scop de a promova comorile turistice ale Moldovei și a pune în lumină subiecte importante: turism nevalorificat; promovarea încrederii populației dintre cele două maluri ale Nistrului; promovarea voluntariatului; migrație; comunitatea evreiască; arhitecturi medievale; antreprenori din zonele rurale și persoane în etate cu realizări importante în viață.

Prima ediție din 2017 La La Play a semnificat 11 concerte în 11 raioane din Moldova, unde tinerii artiști au parcurs 1600 km, bucurând 3500 spectatori din zonele rurale. Menționăm că proiectul abordează de fiecare dată o nouă locație.

Ediția 2018 al La La Play #drumdedor este posibilă datorită prietenilor Moldovan National Youth Orchestra.
”Evenimentele culturale și susținerea talentelor fac parte din misiunea Kaufland. Astfel, facilităm accesul publicului la manifestări culturale și încurajăm inițiative care sprijină tinerii artiști”, a menționat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România, partener general al evenimentului La La Play #drumdedor

Proiect marca Moldovan National Youth Orchestra

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?